Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda na set od finala Kupa

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Radnički u prvom polufinalnom meču Kupa Srbije rezultatom 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:16 čime su stekli prednost pred revanš meč u Kragujevcu.

Prvi set je protekao u ravnopravnoj borbi dva tima sve do završnice kada su crveno-beli došli do prednosti. Greškama gostiju Zvezda je napravila seriju od 6:1. As servisom Aleksandar Gmitrović je doneo našem timu vođstvo od 23:18. Zvezda je došla do pet set lopti, a prvu je iz bloka iskoristio Nemanja Mašulović za 25:19.

Početak drugog seta pripao je našim odbojkašima. Poveli su sa 9:5, a nakon tehničkog tajm auta i serije od tri vezana poena sa 13:8. Gosti su uzvratili i sanjili na 15:14. Milutin Nejić je crveno-belima doneo novih tri poena prednosti (18:15). Radnički je sa tri poena u nizu izjednačio na 21:21 i set uveo u neizvesnu završnicu. Gmitrović je sa dva vezana poena doneo Zvezdi dve set lopte. Drugu je Nejić iskoristio i povećao vođstvo naše ekipe – 25:23.

Treći period igre je u potpunosti pripao crveno-belima. Na početku su poveli sa 5:1. Na servis Milutina Nejića, na polovini seta, Zvezda je vezala pet poena za 13:6. Postepeno je tim Dragana Kobiljskog povećavao svoje vođstvo da bi nakon dva vezana bloka Nikole Pavlovića došao do dvocifrene prednosti (21:11). Zvezda je na kraju slavila sa 25:16.

Najefikasniji igrač utakmice bio je korektor Crvene zvezde Aleksandar Gmitrović sa 19 poena. Nemanja Mašulović je osvojio 9, a Milutin Nejić 8 poena.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Radničkog i Crvene zvezde igraće se u četvrtak 28. decembra od 20 časova u hali Jezero u Kragujevcu.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 3:0 (25:19, 25:23, 25:16)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Robert Leko i Aleksandar Petrović. Trajanje meča: 72 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Gmitrović 19, Mašulović 9, Petrović 1, Nejić 8, Jovanović 1, Dodić, N. Pavlović 4, Andonović 5. Nisu igrali: Tadić, Stoković, D. Pavlović. Trener: Dragan Kobiljski.

RADNIČKI: Glavinić 2, Veljović 1, Goić 10, Zubić 6, Pejčić, Stevanović 8, Čedić 8, Matić 2, Pantelić (libero), Opačić 5, Radivojević 4. Nije igrao: Pantović. Trener: Bojan Marinković.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама