Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Crveno-bele na korak do finala Kupa

Ana Bjelica spikes against Zarechie block

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su pobedu u prvom meču polufinala Kupa Srbije protiv Jedinstva sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:18, 25:23, 25:21.

Crveno-bele su na taj način stekle veliku prednost pred revanš u Staroj Pazovi jer im nedostaje samo jedan set da se plasiraju u finale.

Gošće su na tehničkom tajm autu prvog seta imale vođstvo od 10:12. Zvezda je serijom od pet poena na servis Ane Bjelice preokrenula rezultat u svoju korist. Sa nova četiri poena, dva Bojane Milenković i blok Bjelice, crveno-bele su povisile na 21:15. Blok Katarine Čanak, poen Bjelice i as servis Bojane Milenković našem timu donose sedam set lopti. Nakon greške gošći Zvezda je povela sa 25:18.

Naš tim je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu. Zvezdine dame su povele sa 5:2, pa 10:7, a posle tehničkog tajm auta i sa 13:10. Usledile su serije od po pet poena na obe strane. Prvo su odbojkašice Jedinstva preokrenule rezultat na 13:15, a onda je i Zvezda preko Nikoline Lukić i Ane Bjelice povela sa 18:15. Gošće na servis Dejane Lekić ponovo dolaze u vođstvo od 19:20. Katarina Čanak iz bloka, i Bojana Milenković sa dva vezana poena ponovo donose crveno-belim devojkama vođstvo (23:21). Pazovčanke su izjednačile nakon čega Milenkovićeva donosi set loptu koju je odmah posle bloka iskoristila Bjelica da duplira vođstvo naše ekipe – 25:23.

Početak trećeg seta pripao je gostujućim odbojkašicama koje su povele sa 3:7, nakon čega je Vladisavljev zatražio tajm aut. Međutim na polovini seta Jedinstvo je i dalje imalo prednost (8:12). Nastavile su gošće da povećavaju svoje vođstvo, pa su u samoj završnici imale prednost od 15:21. Onda je usledila furiozna završnica seta Zvezdinih odbojkašica. Poeni su se ređali kao na traci. Poeni Milenkovićeve, blokovi Bjelice i Čanak i odlična rešenja Kristine Đurić donele su našoj ekipi deset uzsatopnih poena za neverovatan kraj i fantastičan trijumf – 25:21.

Crvenu zvezdu do nove pobede su nosile Ana Bjelica i Bojana Mienković sa po 16 osvojenih poena, dok je Katarina Čanak imala 10.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Jedinstva i Crvene zvezde igra se u četvrtak 28. decembra od 18 časova u Hali sportova u Staroj Pazovi.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO (SP) 3:0 (25:18, 25:23, 25:21)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Anđelko Popović i Predrag Balandžić. Trajanje meča: 84 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 10, Stijepić 1, Đurić 1, Marković, Bjelica 16, Đorđević, Milenković 16, Vučićević 5, Lukić 7, Stepanović (libero). Nisu igrale: Milunović, Tasić. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

JEDINSTVO: Mirosavljević 7, Kotarac (libero), Vujnović 4, Barnak 9, Koprivica 6, Antanasijević 6, Petrov (libero), Obrenović, Vulin 12, Škorić, Lekić 3. Nije igrala: Radišić. Trener: Jovo Caković.

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама