Košarka Košarka/Vesti

Zvezda sigurna u Sremskoj Mitrovici

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su na gostovanju ekipu Mega Bemaksa. Crveno-beli su slavili rezultatom 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24) i na taj način obezbedili prvu poziciju na tabeli ABA lige na kraju 2017. godine.

Košarkaši Crvene zvezde mts trijumfalno su završili takmičenje u ABA ligi što se tiče 2017. godine. Crveno-beli su savladali Mega Bemax u Sremskoj Mitrovici rezultatom 85:90 i na taj način obezbedili ’’pol poziciju’’ na tabeli na kraju tekuće godine.
Utakmica je trajala dugo, igralo se u serijama sa jedne i druge strane, ali u odsudnim momentima izabranici Dušana Alimpijevića su bili smireniji i bolji. Na kraju, zaslužen trijumf uz vanserijske partije Džejmsa Feldina koji je postigao 24 poena i Tejlora Ročestija koji je meč završio sa 15 poena uz osam asistencija. Trebalo bi pomenuti i učinak Dilana Enisa koji je konačno imao priliku da odradi nekoliko treninga sa ekipom i to se videlo u njegovom učinku pošto je za samo deset minuta na parketu postigao isto toliko poena.
Zvezda je silovito započela utakmicu zahvaljujući dobroj odbrani i ubrzo povela 10:2. Izlazak do tada raspoloženog Ročestija nije promenio odnos snaga jer ga je odmenio Dilan Enis koji je postigao pet uzastopnih poena nakon čega su crveno-beli stigli do najubedljivijeg vođstva u dotadašnjem toku meča – 19:7.
Ipak, Zvezda je izgubila malo na agresivnosti u odbrani, a i Mega Bemaks se izrazito raspucao. To im je donelo seriju 12:0 i izjednačenje na 19:19. Meč je ušao u egal sve do kraja prvog perioda.
Izabranici Dušana Alimpijevića uspostavili su agresivnu igru u odbrani sa početka utakmice i to je donelo željeni rezultat. Na odličnoj defanzivi crveno-beli su gradili prednost, a kada su Feldin sa pet vezanih penala, a potom i Antić trojkom razbili solidnu odbranu rivala prednost je došla do 11 razlike (43:32).
Feldin je bio u ritmu, a Zvezdina odbrana na sjajnom nivou. Za više od devet i po minuta domaćin je postigao 12 poena pa su nakon poena Ročestija sa linije penala crveno-beli došli do novog maksimalnog vođstva – 37:51. Do poluvremena Mega Bemaks je uspeo da spusti razliku za pola koša – 38:51.
Crveno-beli su nastavili u istom ritmu na početku drugog poluvremena. Dobra odbrana, raspucani Feldin i nakon njegove trojke crveno-beli su stigli do ogromnih plus 20 (38:58).
Međutim, borbeni domaćin se nije predavao, a Zvezda je ispala iz sjajnog napadačkog ritma. Kada je domaćin krenuo da pogađa šuteve, krenula je i njegova serija 21:4 kao opomena da meč nije završen.
Tejlor Ročestije tada pogodio važan pogodak u završnici trećeg perioda te su crveno-beli otišli sa plus sedam na poslednji odmor (59:66).
Mega je pretila, ali je iskusni trio crveno-belih Ročesti-Feldin-Bjelica imao pravovremene odgovore. Važni njihovi poeni, smirenost sa linije penala i dobra odbrana u prelomnim momentima odbili su svaki nalet rivala.
Na kraju, izabranici Dušana Alimpijevića su mirno priveli meč kraju i zadržali prvo mesto na tabeli ABA lige na kraju kalendarske 2017. godine.
Mega Leks – Crvena zvezda mts 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24)
Crvena zvezda mts: Radičević, Dangubić 4 (5sk), Davidovac 2, Lazić 3, Antić 12 (6sk), Feldin 24, Janković 1, Ročesti 15 (8as), Lesor 2,  Enis 10, Jovanović 5, Bjelica 12 (6sk)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama