Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda sigurna u Sremskoj Mitrovici

Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su na gostovanju ekipu Mega Bemaksa. Crveno-beli su slavili rezultatom 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24) i na taj način obezbedili prvu poziciju na tabeli ABA lige na kraju 2017. godine.

Košarkaši Crvene zvezde mts trijumfalno su završili takmičenje u ABA ligi što se tiče 2017. godine. Crveno-beli su savladali Mega Bemax u Sremskoj Mitrovici rezultatom 85:90 i na taj način obezbedili ’’pol poziciju’’ na tabeli na kraju tekuće godine.
Utakmica je trajala dugo, igralo se u serijama sa jedne i druge strane, ali u odsudnim momentima izabranici Dušana Alimpijevića su bili smireniji i bolji. Na kraju, zaslužen trijumf uz vanserijske partije Džejmsa Feldina koji je postigao 24 poena i Tejlora Ročestija koji je meč završio sa 15 poena uz osam asistencija. Trebalo bi pomenuti i učinak Dilana Enisa koji je konačno imao priliku da odradi nekoliko treninga sa ekipom i to se videlo u njegovom učinku pošto je za samo deset minuta na parketu postigao isto toliko poena.
Zvezda je silovito započela utakmicu zahvaljujući dobroj odbrani i ubrzo povela 10:2. Izlazak do tada raspoloženog Ročestija nije promenio odnos snaga jer ga je odmenio Dilan Enis koji je postigao pet uzastopnih poena nakon čega su crveno-beli stigli do najubedljivijeg vođstva u dotadašnjem toku meča – 19:7.
Ipak, Zvezda je izgubila malo na agresivnosti u odbrani, a i Mega Bemaks se izrazito raspucao. To im je donelo seriju 12:0 i izjednačenje na 19:19. Meč je ušao u egal sve do kraja prvog perioda.
Izabranici Dušana Alimpijevića uspostavili su agresivnu igru u odbrani sa početka utakmice i to je donelo željeni rezultat. Na odličnoj defanzivi crveno-beli su gradili prednost, a kada su Feldin sa pet vezanih penala, a potom i Antić trojkom razbili solidnu odbranu rivala prednost je došla do 11 razlike (43:32).
Feldin je bio u ritmu, a Zvezdina odbrana na sjajnom nivou. Za više od devet i po minuta domaćin je postigao 12 poena pa su nakon poena Ročestija sa linije penala crveno-beli došli do novog maksimalnog vođstva – 37:51. Do poluvremena Mega Bemaks je uspeo da spusti razliku za pola koša – 38:51.
Crveno-beli su nastavili u istom ritmu na početku drugog poluvremena. Dobra odbrana, raspucani Feldin i nakon njegove trojke crveno-beli su stigli do ogromnih plus 20 (38:58).
Međutim, borbeni domaćin se nije predavao, a Zvezda je ispala iz sjajnog napadačkog ritma. Kada je domaćin krenuo da pogađa šuteve, krenula je i njegova serija 21:4 kao opomena da meč nije završen.
Tejlor Ročestije tada pogodio važan pogodak u završnici trećeg perioda te su crveno-beli otišli sa plus sedam na poslednji odmor (59:66).
Mega je pretila, ali je iskusni trio crveno-belih Ročesti-Feldin-Bjelica imao pravovremene odgovore. Važni njihovi poeni, smirenost sa linije penala i dobra odbrana u prelomnim momentima odbili su svaki nalet rivala.
Na kraju, izabranici Dušana Alimpijevića su mirno priveli meč kraju i zadržali prvo mesto na tabeli ABA lige na kraju kalendarske 2017. godine.
Mega Leks – Crvena zvezda mts 85:90 (25:24, 13:27, 21:15, 26:24)
Crvena zvezda mts: Radičević, Dangubić 4 (5sk), Davidovac 2, Lazić 3, Antić 12 (6sk), Feldin 24, Janković 1, Ročesti 15 (8as), Lesor 2,  Enis 10, Jovanović 5, Bjelica 12 (6sk)
Скочи на траку са алаткама