Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Zvezdine košarkašice slavile u Zagrebu

Košarkašice Crvene zvezde savladale su nakon velikog prekreta Trešnjevku 2009 u Zagrebu, 72-69 (18-21, 16-14, 10-20, 28-14). Pobedom u dvorani „Peščenica“ Crvena zvezda je obezbedila prvo mesto u grupi A pred start Superlige.

Prvo poluvreme pripalo je Zagrepčankama. Trešnjevka je kontrolisala rezultat, crveno-bele su uspevale da se održe u igri, ali kada bi prišle na minus od jednog koša usledila bi mini serija domaćih, dovoljna da na odmor između dva poluvremena odu sa minimalnim vođstvom, 35-34.

Trešnjevka je imala pet poena prednosti, ali su Marija Prlja sa penala i Nevena Naumčev u kontri nakon ukradene lopte u poslednjem napadu prvog poluvremena Zvezdu ponovo primakli na minus od jednog koša.

Crveno-bele su na startu trećeg kvartala uspele da na kratko preuzmu vođstvo, ali je Trešnjevka odgovorila serijom 9-0. Zvezdine košarkašice su period od pet minuta bez poena prekinule košem Milice Bojović, ali je Nika Mil novom serijom donela svojoj ekipi dvocifrenu prednost pred poslednjih deset minuta, (55-44).

Crvena zvezda je u poslednju četvrtinu ušla sa minusom od 11 poena i u potpunosti preokrenula rezultat. Uspele su crveno-bele da u odbrani odigraju dosta agresivnije, i mini serijama poena da smanje razliku, a onda je usledila serija 12-0 koja je i odlučila pobednika u dvorani „Peščenica“.

Aleksandra Katanić je najefikasnija sa 12 poena, 11 je postigla Jelena Jovanović, 10 Mina Đorđević, dok je uz 9 koševa Snežana Bogićević uhvatila i 10 loptu, i umalo stigla do dabl-dabl ostvarenja.

Crvena zvezda je obezbedila 1.mesto u grupi, i obezbedila 8 bodova koje će preneti u Superligu.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 4 (3sk 1as 2ukl), Stjepanović 8 (3sk 3as), Tešić, Prlja 4 (3as), Bogićević 9 (10sk 1blk), Zukanović, A.Katanić 12 (7sk 2as 3ukl), Đokić, Naumčev 9 (3sk 3ukl 5ukl), Bojović 5 (2sk), Đorđević 10 (8sk 1blk), Jovanović 11 (3sk 2as).

Vest preuzeta sa sajta KKŽ Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама