Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda za kraj ABA godine protiv Mege

Poslednju takmičarsku utakmicu u ABA ligi u kalendarskoj 2017.godini crveno-beli igraju protiv Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici. O utakmici koja se igra u ponedeljak od 18 časova u dvorani “Pinki” govore trener Dušan Alimpijević i kapiten Branko Lazić.
Košarkaši Crvene zvezde mts kalendarsku godinu u ABA ligi završavaju utakmicom protiv starog poznanika ekipe Mega Bemax-a.
Meč 13.kola regionalnog takmičenja i zatvara ovu rundu, a igraće se u dvorani „Pinki” u Sremskoj Mitrovici.
Mečevi crveno-belih i ekipe iz Mitrovice donosili su u bliskoj prošlosti dosta uzbuđenja,a ovaj duel, drugi u ligaškom delu sezone stiže posle vrlo naporne serije koju je regionalni šampion imao u prethodnih 8 dana, igrajući utakmice u Valensiji, Baru, Istanbulu i Beogradu.
Dodatni hendikep za trenera Dušana Alimpijevića je i činjenica da se na subotnjem treningu povredio Ognjen Dobrić (skočni zglob) i on neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu:
„Ekipa Mege gaji prepoznatljiv stil igre, sa poznatim sistemom trenera koji to odlično radi godinama. Mi ulazimo u ovu utakmicu posle nekoliko treninga i to je bila dobra situacija za nas, jer smo bili u prilici da to uradimo posle serije teških putovanja. Treninzi su nam bili neophodni i zbog uklapanja novog igrača Dilana Enisa. Utakmice sa Megom su tradicionalno zanimljive i to je nešto što će nas dodatno pozvati na opreznost. Rezultati u poslednjih nekoliko kola takođe pokazuju da moramo biti maksimalno oprezni u svakoj utakmici” rekao je trener crveno-belih koji je dodao da Ognjen Dobrić neće biti u pogonu 10-14 dana, dok će Pera Antić koji je prehlađen biti u sastavu.
Kapiten crveno-belih Branko Lazić, očekuje dobru utakmicu i nastavak serije pobeda u regionalnom takmičenju:
„ Položaj ekipe Mege u ovogodišnjoj ABA ligi nas ne zavarava, posebno što su nekoliko utakmica gubili u završnicama poput mečeva sa Cedevitom i Cibonom. Radi se o mladom i ambicioznom timu, koji igra vrlo agresivno, i koji sa klupe vodi trener koji je već nekoliko sezona tu. Imali su vremena da treniraju i da se pripreme za ovu utakmicu. Sa druge strane, i nama je dobro došlo osveženje i prilika da treniramo prethodna dva dana posle serije putovanja i teških utakmica. Moramo da odigramo dobru odbranu za početak i da se držimo plana koji smo pripremili za ovaj meč”
Meč u Sremskoj Mitrovici igra se u ponedeljak od 18 časova, a 2017.godinu crveno-beli što se tiče takmičarskih utakmica završavaju duelom sa Armanijem u Milanu u petak.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама