Кошарка Кошарка/Вести

Pobeda u Baru za prvo mesto u ABA ligi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili i sedmu pobedu u nizu, ovoga puta u okviru 12. kola ABA lige, savladan je Mornar u Baru 82:74 uz 18 poena Jankovića i Feldina. Ovom pobedom crveno-beli stigli do prvog mesta na tabeli regionalnog takmičenja. Slede utakmice protiv Fenerbahčea i Panatinaikosa.

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Mornar u Baru 82:74 (19:29, 28:15, 19:12 i 16:18) u pretposlednjoj utakmici 12.kola ABA lige.

Ovom pobedom, desetom u sezoni, crveno-beli su preuzeli prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 10-2, ispred ekipe Budućnost VOLI koja ima isti skor ali i lošiju koš razliku.

Na utakmici u dupke punoj dvorani „Topolica“ u Baru uz prisustvo brojnih navijača Crvene zvezde, najfikasniji su bili Stefan Janković sa 18 poena za 17 minuta u igri, i Džejms Feldin sa identičnim brojem ubačenih poena, dok je sjajni Pero Antić imao čak 11 skokova.

Utakmica u Baru ponovo je pokazala da ovaj tim Crvene zvezde mts ima karakter i da se bori bez obzira na sve okolnosti i dešavanja na parketu. Ekipa Mornara fantastično je otvorila utakmicu i pogodila prvih 10 šuteva, što je rezultiralo i brzim vođstvom od 25:12.

Međutim, već tokom druge deonice, crveno-beli su uhvatili ritam, pogodili su Lesor 2+1 pa Dangubić, Bjelica, Janković, Ročesti i konačno Feldin koji je trojom u finišu poluvremena doneo prednost crveno-belima 44:42, a na odmor se tišlo uz prednost gostujućeg tima 47:44.

Početak treće deonice odredio je i ishod ove utakmice, veliku seriju crveno-belih kreirali su Feldin i Davidovac, pa je vrlo brzo na semaforu stajalo 48:63.

Do kraja utakmice crveno-beli su održavali prednost u rasponu od 7-10 poena, Mornar je pretio, ali su vrlo važni bodovi otišli za Beograd.

Utakmica u Baru ostaće upamćena i po prvim minutima novog pojačanja Dilana Enisa, koji se upisao i u listu strelaca sa linije slobodnih bacanja.

KK Crvena zvezda mts:

Dangubić 5,Davidovac 10, Lazić 4, Dobrić, Antić 11 skokova, Feldin 18, Janković 18, Ročesti 13+6 as, Lesor 3, Enis 1, Bjelica 8.

Ekipa Crvene zvezde mts u ponedeljak već putuje u Istanbul na utakmicu 13.kola Evrolige sa Fenerbahčeom, u četvrtak sledi duel sa Panatinaikosom u Beogradu, a narednog ponedeljka crveno-beli gostuju ekipi Mega Bemaksa u Sremskoj Mitrovici u okviru 13.kola ABA lige jtd.

Скочи на траку са алаткама