Кошарка Кошарка/Вести

Feldin ponovo u najboljoj petorci Evrolige

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Bek Crvene zvezde mts potvrdio je izvanrednu formu i bio jedan od najvažnijih igrača u velikoj pobedi na gostovanju Valensiji. Crveno-beli su ostvarili treću uzastopnu evroligašku pobedu, a Džejms Feldin je upisao 26 poena i pet asistencija.

Košarkaši Crvene zvezde mts imaju izuzetan niz od pet pobeda. Serija je u toliko impresivnija jer sadrži tri velike evroligaške pobede, a od toga dve u Španiji. Izabranici Dušana Alimpijevića prvo su iznenadili Real u Madridu, a u proteklom kolu srušili i šampiona Španije Valensiju na njenom terenu. Ne treba nikako izostaviti i dve pobede u ABA ligi nad Igokeom u dvorani ”Aleksandar Nikolić”, odlično izdanje u Zagrebu protiv Cibone i rutinsku pobedu protiv Anadolu Efesa na domaćem terenu.
Teško je izdvojiti heroja svih tih pobeda. Pero Antić je imao vrhunske partije u oba pravca, Tejlor Ročesti pogađao iz različitih pozicija, Nemanja Dangubić je bio precizan u ključnim trenucima za tri poena, Branko Lazić zatvarao najbolje evropske bekove, a mladi igrači davali ključan doprinos… Ponavljamo, teško je izdvojiti heroja timskih pobeda pa je to Evroliga uradila i ovog puta umesto nas.
U idelan tim 12. kola uvršten je Džejms Feldin i to po drugi put uzastopno. Amerikanac domenikanskog porekla je postigao 26 poena u Valensiji (8/10 za 2, 10/10 sa linije penala) uz pet asistencija. Ono što statistika krije na prvi pogled je podatak da je svih deset slobodnih bacanja pogodio u poslednja tri minuta utakmice kada se rezultat lomio.

Indeks korisnosti 31 svrstao je Feldina u najbolju petorku zajedno sa Vinsen Porijeom, Nandom De Koloom, Džejmsom Ogastinom i Janom Veselim.

Скочи на траку са алаткама