Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crveno-beli već krenuli ka Baru, sledi Mornar

Košarkaši Crvene zvezde mts krenuli iz Valensije preko Istanbula ka Podgorici i Baru, gde ih u nedelju očekuje meč 12.kola ABA lige sa Mornarom. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Milko Bjelica.
Košarkaši Crvene zvezde mts u petak uveče zabeležili su još jedan veliki trijumf u Evroligi, a već u subotu promeniće dva aviona kako bi stigli do Bara gde ih već u nedelju uveče očekuje važna utakmica 12.kola ABA lige.
Crveno-beli su još na početku sezone, ali i nakon dobrih igara u Evroligi, isticali da je regionalno takmičenje prioritet iz više razloga.
I nakon bodova u Valensiji na početku izuzetno teške nedelje u kojoj slede i mečevi sa Fenerbahčeom i Panatinaikosom, trener Dušan Alimpijević podseća na svoju izjavu pre podviga u Valensiji:
„ I početka ove mini turneje od tri gostovanja i pre pobede nad Valensijom, utakmicu sa Mornarom obeležio sam kao izuzetno važnu. Svesni smo značaja duela i to na gostovanju u borbi za poziciju i prednost domaćeg terena. Zato utakmici sa Mornarom, dobrim timom pristupamo sa najvećim oprezom. To je ekipa u kojoj se ističe nekoliko igrača: Nidam, Mićović, Luković, Vranješ… svakoga mogu da poremete ukoliko nespreman dočeka tu utakmicu. Ova liga pokazuje da morate da dajete maksimum u svakoj utakmici jer, to je i dosadašnji tok takmičenja pokazao, svako svakoga može da pobedi. Mi u ovaj važan meč ulazimo nakon teškog puta i praktično bez treninga, ali nadam se da ćemo biti na visini zadatka i pobediti” rekao je trener crveno-belih.

Sa druge strane i iskusni Milko Bjelica je sličnog razmišljanja o vrlinama Mornara i važnosti utakmice u Baru:
„Ekipa Mornara u kojoj se po mom mišljenju ističu Nidam i Vranješ, je izuzetno neugodna, posebno na svom terenu. Ovo je jako važna utakmica sa nas. I pored toga što smo igrali evroligašku utakmicu u Valensiji, ispratili smo i rezultat utakmice u Zadru gde je domaći tim pobedio Budućnost i tu vidimo našu šansu da se na tabeli približimo ekipi iz Podgorice. Sigurno da postoji umor kod nas nakon posle ovog teškog putovanja, ali očekujem da potpuno spremni dočekamo meč u Baru” rekao je Milko Bjelica.
Ekipa Crvene zvezde mts u subotu u jutarnjim časovima krenula je iz Valensije preko Istanbula, u Podgoricu odakle će autobusom produžiti za Bar. Meč na crnogorskom primorju igra se u nedelju od 19 sati.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама