Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Rukometaši savladali Obilić

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Obilić u 11.kolu Superlige u „Šumicama“ – 32:26.

Nenad Peruničić je osim Šotića i duže odsutnog Damjana Blečića imao sve igrače na raspologanju posle dužeg perioda. Crveno-beli su uspeli da prekinu negativan niz.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu, stigla prva do osetnije prednosti (8:5), ali Obilić je još jednom pokazao da nije slučajno na trenutnoj poziciji. Izjednačili su gosti, zatim u tri navrata imali i minimalnu prednost, ali su izabranici Nenada Peruničića odlučno krenuli ka cilju i uspeli serijom od četiri vezana gola da preokrenu rezultat u svoju korist, a Obilić je golom Milana Ćorovića smanjio na 15:13 pred odlazak na odmor.

Zvezda je u nastavku kontrolisala igru, u serijama postizala golove i povećavala prednost, i nije pružala priliku Obiliću da pokuša da se vrati u igru. Prednjačio je Viktor Matičić, nepogrešiv sa krilne pozicije, sa sedam metara, u kontranapadu. Ulio je samopouzdanje saigračima, Aleksandar Babić je sa nekoliko lepih golova krunisao Zvezdinu pobedu. Konačan rezultat postavio je Palević za maksimalnih plus 6 i konačnih 32:26.

10 golova Matičića, po 5 su postigli kapiten Dejan Babić, Aleksandar Babić i Ivan Mošić.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Jugović, na startu drugog dela šampionata, nakon pauze.

Crvena zvezda – Obilić 32:26 (15:13)

Beograd, dvorana: „Šumice”. Gledalaca: 100. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (5), Obilić 7 (5). Isključenja: Crvena zvezda 6, Obilić 4 minuta. Crveni karton: Miljaković (Obilić)

CRVENA ZVEZDA: Radisavljević, Mošić 5, A.Babić 5, Ljubojević 2, Palević 1, Pešić 2, Ljubenović, Bugarinović, Milosavljević 1, Pejčinović, Matičić 10, D.Babić 5, Kljajić, Zejak 2, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

OBILIĆ: Radović, Živković 1, Bijelić, Ćorović 6, Aničić 2, Jestrović 4, Biočanin 1, Radovanović, Miljaković 1, Pavić 2, Minić, Teodorović 1, Ćirić 5, Antić 1, Grbić, Ivošević 2. Trener: Daniel Petković

 

Vest preuzeta sa sajta RK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама