Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Maksimalna pobeda Zvezde uz povratak Bjelice

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su trijumf u 9. kolu BPŠ Superlige Srbije nad Spartakom iz Subotice rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:21, 25:23.

Crveno-bele su zabeležile sedmu pobedu u Superligi uz povratak Ane Bjelice koja je bila i najefikasnija odbojkašica sa 18 poena.

Gošće su prve uspele serijom da se rezultatski “odlepe” i dođu do vođstva od 7:13. Bilo je 9:16 kada je Zvezda vezala tri poena na servis Mile Đorđević, pa je trener Spartaka zatražio tajm aut. Crveno-bele su postepeno smanjivale vođstvo, a serijom od pet poena na servis Ane Bjelice, koja je odservirala dva asa, Zvezda preokreće na 20:19. U dramatičnoj završnici prvog seta naše odbojkašice su prve stigle do set lopte koju nisu iskoristile. Bjelica je donela novu priliku našim devojkama da dođu do vođstva i as servisom Sara Vučićević je završila prvi set – 26:24.

Crveno-bele su na tehničkom tajm autu drugog seta imale vođstvo od 12:8. Posle vezanih poena Ane Bjelice i Nikoline Lukić za 15:12, Spartak je iskoristio prvi tajm aut. Božica Marković je povećala Zvezdino vođstvo na 18:14, pa je trener gostiju zatražio i drugi predah. Crvena zvezda je do samog kraja zadržala prednost, a Bjelica je prvo donela tri set lopte za domaće, a onda je odmah i prvu iskoristila da duplira prednost svog tima – 25:21.

Na početku trećeg perioda igre Spartak je vodio sa 5:8, ali je Zvezda serijom od pet poena preokrenula na 11:9. Povela je Zvezda sa 15:12, a nakon poena Nikoline Lukić i Ane Bjelice bilo je 17:13 za naš tim. As servisom Božice Marković Zvezda je povela sa 20:15. Gošće su vezale tri poena, pa je Vladisavljev iskoristio tajm aut. Bojana Milenković je vezala tri uzastopna poena, od kojih dva as servisom, čime je donela Zvezdi pet meč lopti. Četiri puta crveno-bele nisu uspele da okončaju utakmicu, ali je petu priliku Milenkovićeva iskoristila da donese trijumf našoj ekipi – 25:23.

Najefikasnija na utakmici bila je Ana Bjelica sa 18 osvojenih poena. Bojana Milenković je osvojila 14, a Nikolina Lukić 10 poena.

U 10. kolu BPŠ Superlige Srbije narednog vikenda Crvena zvezda dočekuje Srem.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 3:0 (26:24, 25:21, 25:23)

Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Sudije: Aleksandra Balandžić i Goran Gradinski. Trajanje meča: 84 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čanak 2, Stijepić, Đurić, Marković 6, Bjelica 18, Đorđević 1, Milenković 14, Vučićević 4, Lukić 10, Stepanović (libero). Nisu igrale: Tasić, Zeremski. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

SPARTAK: Jović 14, Rajlić 14, Sredić 8, Vučković, Cicić 1, Prolić, Jegdić (libero), Gogić 2, Batinić 3, Živanović 8. Nisu igrale: Marić, Ilić. Trener: Vladimir Kapriš.

 

Vest preuzeta sa sajta OK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама