Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице

Ana Bjelica u Crvenoj zvezdi!

Ana Bjelica spikes against Zarechie block

Izvor: SD Crvena zvezda

Reprezentativka Srbije Ana Bjelica ponovo će obući crveno-beli dres!

Nakon četiri godine Ana Bjelica se vratila u Crvenu zvezdu i u narednom periodu igraće za klub u kojem je ponikla i sa kojim je osvojila 4 titule šampiona Srbije i 4 nacionalna Kupa.

– Ja sam Zvezdino dete i meni je Crvena zvezda mnogo dala. Nemam osećaj da sam stranac, već se osećam kao da sam sve vreme bila tu. Drago mi je da sam došla u momentu kada mogu da pomognem Zvezdi na neki način, kao i ona meni, da uspemo zajedno da se izdignemo iz situacije u kojima smo se našli – izjavila je Bjelica.

Ana se vratila u klub u momentu kada je došlo i do promene na mestu prvog trenera.

– U klub je došao i Sale Vladisavljev sa kojim sam radila u reprezentaciji. Dosta smo dobro sarađivali, imamo dobru komunikaciju i sve je onako kako bi trebalo i da bude. Jako sam srećna što imam priliku da pomognem kada sam u najboljim godinama i u odličnoj formi – ističe korektorka crveno-belih.

Iako nije bila u klubu, Ana je pratila igre i rezultate Crvene zvezde.

– Sve vreme sam pratila igre Zvezde. Bilo mi je jako žao što u proteklom periodu Zvezda nije uspevala da dođe do trofeja, s obzirom da smo nekada umeli da vežemo po 25-30 mečeva bez poraza, bile smo dominantne, ko god da je igrao. Čak smo i u Evropi bili na visokom nivou. U trenutku kada sam odlazila znam da je klub bio u finansijskoj situaciji da ne može da dovodi ozbiljna i skupa pojačanja, ali mislim da svaki igrač mora da shvati da je jedinstvena prilika da brani boje Crvene zvezde i da nema mnogo njih koji tu priliku i dobije. Jako je velika stvar da dođeš i igraš za Zvezdu, budeš starter ili bar među 12 najboljih. Za mene je to bila veoma velika stvar i Zvezdi sam dala koliko sam mogla, kao i sve ostale saigračice s kojima sam u to vreme igrala. Kasnije sam videla da se više ne razmišlja na taj način. Nadam se da se to sada vraća i da svi shvataju da je Crvena zvezda klub koji će zauvek postojati. Velika je čast igrati za Crvenu zvezdu i mnogo je velika stvar kada iz Zvezde odeš u neki drugi klub u inostranstvo, a ostavio si trag u najvećem srpskom klubu – zaključila je Bjelica.

Nakon odlaska iz Crvene zvezde igrala je dve godine za Čemik Police iz Poljske, sa kojim je osvojila duplu krunu 2014. godine, Beledijespor iz Turske i brazilski Volej Nestle Osasko. Ove godine je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Bakuu (Azerbejdžan).

Naša Ana Bjelica imaće priliku da ponovo zaigra za svoju Crvenu zvezdu već u petak 8. decembra kada se crveno-bele sastaju sa Spartakom iz Subotice u Beogradu od 18 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама