Хокеј Хокеј/Вести

Đaković: Pokušavamo da rešimo trenutne probleme

Hokejaški klub Crvena zvezda dobro gura u Internacionalnoj hokej ligi (IHL). Trenutno je na drugom mestu, a verovatno bi bila i prva da utakmica sa Zagrebom nije registrovana 5:0 za goste jer mašina za led nije radila (ovo je definitivna odluka čelnika IHL-a, a potvrdu smo dobili danas).  Ipak, Zvezdu trenutno muče neki veći problemi od same mašine za led. Naime, zbog određenih dugovanja za korištenje ledene hale Pionir, uprava Pionira zabranila je hokejaškom klubu Crvena zvezda dalju upotrebu ove hale dok dugovi ne budu izmireni. Upravo zbog toga odložena je i utakmica sa Celjem koja je trebalo da se odigra za vikend u Pioniru, a i neizvesno je kako će se situacija odvijati dalje.

Iz tog razloga pozvali smo predsednika hokejaškog kluba Crvena zvezda, gospodina Gorana Đakovića, i pitali ga da nam malo detaljnije kaže o ovoj situaciji.

“Tačno je da hokejaški klub Crvena zvezda duguje Pioniru određeni iznos. Ipak, mišljena smo da bi uprava Pionira, vezano za ovu situaciju, mogla da ima više tolerancije i fleksibilnosti, ali to nažalost nije slučaj. Mi radimo na tome da prikupimo novčana sredstva i pokušamo da izmirimo svoje obaveze, i nadamo se da ćemo to uspeti da uradimo u što kraćem vremenskom periodu”, rekao je predsednik Crvene zvezde.

Ovog puta nismo uspeli da pitamo gospodina Đakovića sve ono što nas interesuje (zbog njegovih obaveza), ali želja nam je da čujemo šta prvi čovek hokejaškog kluba Crvena zvezda misli i kakva su mu viđenja oko budućnosti ove problematike, tj. da li postoje neki planovi da se ova situacija pokuša trajno rešiti. Činjenica je da hokej kao sport trpi jer leda, pre svega, nema tokom cele godine, a i Pionir je prebukiran, pa ni hokejaši nemaju dovoljno dobrih termina za treniranje. Na sve to nadovezuje se informacija (koju smo dobili u toku jučerašnjeg dana) da će u sledećem budžetu Srbije davanja za sport biti smanjena 5 puta, što dodatno pogoršava situaciju za sportove poput hokeja.

I još nešto. Sve i da neke od ovih stvari funkcionišu kako treba, posećenost na utakmicama Crvene zvezde je katastrofalno loša. Ljudi sve manje dolaze da prate hokej. Tome sigurno doprinosi celokupno stanje u ovom sportu jer se u domaćem takmičenju (seniori) trenutno nalaze samo 4 kluba: Crvena zvezda, Vojvodina, NS stars i Red team. Mišljenja smo da bi i Savez i klubovi trebali malo ozbiljnije da pristupe celoj ovoj problematici i nađu rešenje koje je dobro za sve, a ne da gledaju samo svoje, lične, interese.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама