Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Alimpijević: ” Odigrali smo pametno i kao tim”

Izjave trenera KK Crvena zvezda mts Dušana Alimpijevića i prvotimca Milka Bjelice nakon ubedljive pobede u derbiju. Trener crveno-belih pogodjen tokom meča upaljačem u glavu, KK Crvena zvezda mts će se po dobijanju zvaničnog izveštaja sa ovog meča, oglasiti i tim povodom.
Košarkaši Crvene zvezde mts ubedljivo su pobedili Partizan NIS u prvom ovosezonskom derbiju, i poslednjoj utakmici 7.kola ABA lige, pošto su kao gosti slavili sa 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21).
Nakon utakmice na konferenciji za medije, trener crveno-belih Dušan Alimpijević je istakao da je izuzetno zadovoljan igrom Crvene zvezde:
“Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde mts:
“Čestitam na jednoj, dozvoliću sebi da kažem, odličnoj utakmici obe ekipe. Videli smo jedan dobar derbi i derbi u kome se video raskoš talentovanih ljudi, sa jedne i druge strane. Igrali smo veoma pametno. Da budem precizniji, većim delom pametno. Tačno smo gađali tamo gde treba da gađamo u smislu napada. Određeni propusti koje smo imali u odbrani nisu samo na ovoj utakmici, oni se dešavaju se od početka sezone. To je normalno jer kao što sam rekao, mi smo novi tim i novi sistem. To je jedna kriva linija koja ide i gore i dole. Niko se ne zavarava sa time da je Partizan loša ekipa. Naprotiv. To je odlična ekipa sa odličnim pojedincima koji su našli svoje uloge i koji imaju određenu tržišnu cenu, koja je opravdana i kroz kvalitet pokazan u derbiju. Posle pobeda u ABA i Evrokupu njegove ambicije su se promenile. Čini mi se da je promena ambicija najavljena i sa pojačanjima.Ne znam kako je izgledalo sa strane, ali nije bilo lako jer je protivnik izuzetno kvalitetan i težak. Moj tim je imao fenomenalnu reakciju na sve. Mi se nismo pripremali samo za derbi. Ovo je samo jedna utakmica u nizu, nastavljamo dalje, spremamo se za Unikahu. Moja želja je samo da rastemo. Priželjkujem još ovakvih derbija i da moja ekipa pobeđuje što je više moguće.”

Milko Bjelica, igrač Crvene zvezde mts i MVP utakmice:
“Bila je ovo izuzetno bitna utakmica za nas jer smo u ABA ligi pretrpeli dva neplanirana poraza. Dobro smo odreagovali posle poraza od Bamberga. Poštovali smo dogovor. Partizan je izuzetno jak protivnik i dobra ekipa. Sada sam ja bio taj koji je davao poene, pre toga to su učinili Tejlor, pa Feldin…. Najbitnije je da smo igrali timski. Ti šutevi su proistekli iz dobre odbrane i čitanje njihovog napada. Kaznio sam to i doprineo pobedi.”
Ovaj meč obeležio je i jedan incident, pošto je trener šampiona ABA lige Dušan Alimpijević zadobio lakšu povredu, jer je tokom meča pogodjen tvrdim predmetom u glavu.
KK Crvena zvezda mts je pregledom video materijala već utvrdio da je jedan od sudija, Milivoje Jovčić, na utakmici video taj incident i uzeo predmet kojim je pogodjen trener Crvene zvezde mts. Već u utorak klub će zatražiti zvaničan izveštaj sa utakmice, kako bi se videlo da li su sudija Jovčić i delegat Krneta uneli u zapisnik ovaj dogadjaj, kao i “kišu” predmeta koja je uletela na teren prema igračima Crvene zvezde mts.
KK Crvena zvezda mts upozorava da igrači i stručni štab ni jednim gestom nisu provocirali navijače protivničkog tima. Međutim, to izgleda nije dovoljno da se izbegne ubacivanje brojnih predmeta u teren i konstantno verbalno vređanje na utakmici.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама