Košarka Košarka/Vesti Košarka/Najava utakmica

Alimpijević i Lesort: “Uz navijače možemo sa svima”

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u Beograd, nakon utakmice u Moskvi. O predstojećem meču sa Makabijem govore trener Dušan Alimijević i francuski centar Matias Lesor.
Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u sredu oko 13 časova u Beograd, a već tokom večeri odradiće jedini trening pred meč 4.kola Evrolige sa Makabijem.
Crveno-beli, kao i u prethodnim utakmicama, koje su odigrali u prethodnih 5 dana, protiv Barselone, Cedevite i Himija, nemaju gotovo nikakvog vremena za dublju analizu, jer će već u četvrtak od 19 sati, gost „Arene” biti ekipa Makabija.
Odmah po dolasku u Beograd, prva očekivanja od te utakmice izneo je trener crveno-belih Dušan Alimpijević:
„Makabi je dobro otvorio sezonu sa nekoliko pobeda, starovali su dobro, igraju sa samopouzdanjem, a trener Neven Spahija je uveo američki stil, sa puno tranzicije i uteva. Sve to na parketu omogućava izvanredan tandem američkih bekova Noris Kol i Pjer Džekson. Vrlo brza ekipa, ali mi smo pokazali u ove tri utakmice da možemo da se nosimo sa svima, da igramo dobro. Šanse pred ovu utakmicu su nam svakako veće pred našim navijačima, i nadam se da će doći u velikom broju i na ovaj meč, kako bi nam pomogli da u ovom prenatrpanom rasporedu dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila”
I francuski centar Matias Lesor očekuje još jednu tešku utakmicu, posebno zbog činjenice da će ovo biti poslednji meč u paklenom ciklusu od 4 utakmice za samo 6 dana,a protivnik je košarkašima Crvene zvezde dobro poznat:
„ Moramo da se “držimo” našeg plana i dogovora iz svlačionice. Ne smemo da razmišljamo o umoru, jer je i naš protivnik sinoć odigrao utakmicu, i drugi timovi su umorni u ovakvom rasporedu. To nije nikakvo opravdanje, igramo pred našim navijačima koji će nas, nadam se bodriti kao i u prethodnoj utakmici, i želimo da zabeležimo još jednu vrednu evroligašku pobedu” rekao je Matias Lesort.
Crveno-beli će i ovaj meč odigrati bez Nemanje Dangubića, koji će od četvrtka početi sa jačim treninzima, i očekuje se da će se vratiti na teren na utakmici sa MZT-om.
Meč Crvena zvezda mts – Makabi Fox igra se u četvrtak, ekspedicija izraelskog kluba stiže u Beograd oko 16.30 časova nakon teške utakmice i minimalnog poraza od Olimpijakosa u Tel Avivu.
Prodaja karata za ovaj meč počela je u utorak u svim poslovnicama Eventima, a do srede u podne prodato ih je nešto više od 2000. Za još jednu veliku pobedu nad još jednim odličnim timom, potrebna je podrška navijača sa tribina, koja je u velikoj meri pomogla da se u Beogradu prošlog petka sruši Barselona, kada su crveno-beli „otvorili” izuzetno težak mini-ciklus.
Kapije dvorane “Beogradska Arena” biće otvorene od 17 časova, utakmicu će direktno prenositi TV “Sportklub”.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama