Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda u trileru pobedila Makabi

Autor: CZBG, Ivan J.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma važnu pobedu u okviru 4. kola Evrolige. Večeras je u Kombank Areni savladana ekipa Makabija iz Tel Aviva rezultatom 87:84 (19:24; 20:25; 23:12; 25:23).

Pero Antic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB17

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Tejlor Ročesti sa 22 poena, a pratili su ga Džejms Feldin sa 19 i Milko Bjelica sa 16. Kod gostiju najefikasniji bio je Dešon Tomas sa 28, a pratili su ga Pjer Džekson sa 14, te Majkl Rol i Džona Bolden sa 11 postignutih poena.

Pred više od osam hiljada navijača, u beogradskoj Areni  pao je Makabi. Nošeni publikom, igrači Crvene zvezde su posebno bili raspoloženi u šutu van 6.75 i sa 13 datih trojki uspeli da nadomeste lošu odbranu u prvom i veliki broj ofanzivnih skokova Makabija u drugom poluvremenu. Ovaj tim je još jednom pokazao velike amplitude gde u prvom poluvremenu odbrana nije postojala, napadi su bili uglavnom stvar individualne kreacije Feldina ili Ročestija pa je posle 20 minuta na semaforu stajalo 39:49. Zvezda je jako brzo (već posle dva minuta druge četvrtine) ušla u bonus što je iskusan tim Makabija iskoristio. Takođe, naša klupa je danas bila poprilično loša i sem Dobrića i defanzivnih rola Lazarevića nije dala mnogo toga. Teret su opet preuzeli stariji a prednjačio je Ročesti, Milko koji je opet odigrao sjajno iako je imao tri lične greške početkom druge četvrtine, Feldin je konačno eksplodirao a Pero na iskustvo izvukao svoje poene. Nagrada za hrabru gru je stigla na kraju kada su uspeli da odbrane poslednji napad Makabija, tačnije Dešoun Tomas nije pogodio trojku, pa je slavlje moglo da počne.

Još jedan velikan evropske košarke je pao. Dokaz da pare ne igraju presudnu ulogu u sportu. Ovaj tim je zaslužio da ima veću podršku navijača i strpljenje, naročito sada na početku kada je vidljivo da se kockice uklapaju. Prva prilika da se zahvali ovom timu biće u ponedeljak kada u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ gostuje makedonski MZT.

C. ZVEZDA – MAKABI 87:84
(19:24, 20:25, 23:12, 25:23)

Dvorana: Beogradska Arena
Gledalaca: 8.230
Sudije: Luiđi Lamonika, Karlos Peruđa, Ana Panter

Crvena zvezda: Radičević 3, Davidovac, Lazić 1, Lazarević 3, Antić7, Dobrić 8, Feldin 19, Janković, Ročesti 22, Lesor 6, Jovanović 2, Bjelica 16.

Makabi Tel Aviv: Tomas 28, Rol 11, Kejn 4, Tajus 6, Dibartolomeo 2, Segev, Kol 4, Bolden 11, Parahuski 4, Zosman, Džekson 14.

 

Скочи на траку са алаткама