Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević i Lazić: ’’Vreme i strpljenje’’

U organizaciji KK Crvena zvezda mts i Evrolige održan je sada već tradicionalni ’’Euroleague Media day’’ u ’’Kombank areni’’. Tom prilikom trener Dušan Alimpijević i Branko Lazić obratili su se javnosti i imali snažnu poruku za Zvezdaše.
KK Crvena zvezda mts održao je Evroliga Media dej na već tradicionalno poznatoj lokaciji – Kombank areni. Kompletan stručni štab i igrački kadar crveno-belih okupio se u cilju snimanja za potrebe Evrolige, zvaničnog Fan Store-a KK Crvena zvezda i Zvezdinih partnera: naslovnog sponzora kompanije MTS, kompanije IDEA, najpoznatijeg proizvođača sportske opreme brenda NIKE, prozivođača automobila Peugeot, kompanije Red Bull. Takođe, bili su u potpunosti na raspolaganju i svim medijima. Fantastična atmosfera među igračima i samim tim zagarantovana sjajna zabava obeležili su ovaj sjajan događaj.
Kompletan sastav Crvene zvezde pokazao je visok nivo profesionalizma i sjajan smisao za humor. Za podizanje atmosfere zaduženi su bili harizmatični Matias Lesor, Džejms Feldin i Pero Antić koji je usled bogatog evroligaškog iskustva nebrojano puta učestvovao u ovakvim događajima. Baš kao i Tejlor Ročesti koji je na snimanjima preuzimao i ulogu režisera, a ne samo glavnog glumca. Mladi igrači Crvene zvezde susreli su se sa nečim potpuno novim što će im sigurno koristiti u daljim karijerama. Videli su kako izgleda celokupna organizacija na najvišem mogućem nivou i prošli veoma važnu školu surovog profesionalizma koji nosi nastup u elitnom društvu.
Crveno-beli su još jednom pokazali da u timu vlada fantastična hemija i što je najvažniji nakon povratka Branka Lazića, sa srebrnom medaljom sa Evropskog prvenstva, tim je konačno kompletiran.
Upravo na to su su se osvrnuli trener Dušan Alimpijević i Branko Lazić koji su stali ispred saigrača i na konferenciji za medije se predstavili pripadnicima sedme sile. Prvi je mikrofon u ruke uzeo šef stručnog štaba Crvene zvezde mts:
’’Mi smo već nekoliko puta rekli šta su naši prioriteti i ciljevi. Od nas se očekuje da izađemo na teren i da na njemu vide rezultati. ABA liga je naš prioritet koja donosi Evroligu, a uz to naš cilj su i nacionalna liga i Kup. U Evroligi je cilj da budemo iz meča sve bolji i bolji i da svakome budemo težak protivnik. Poštujemo sve protivnike u Evroligi, ali uz naše navijače se ne plašimo nikoga’’, istakao je Alimpijević u uvodnom izlaganju.
Usledila su pitanja medija. Prvo je bilo vezano za način na koji će Zvezda igrati u narednoj sezoni.
’’Nezahvalno bi bilo da stavimo na teret novoj ekipi bilo kakva poređenja sa prethodnimm timom. Ovaj sastav tek započinje svoj ciklus, dok je prošle godine okončan jedan drugi četvorogodišnji ciklus. Odbrana se ne dovodi u pitanje kada je Crvena zvezda u pitanju, ona se podrazumeva. Ostaje samo žal što Branko Lazić i Ognjen Dobrić nisu mogli da budu uključeni u pripreme jer su oni baš prepoznatljivi po svojoj odbrani. Zbog toga ne možemo da vidimo koji su naši krajnji dometi u igri u defanzivi’’, zastao je na kratko strateg Crvene zvezde mts, a zatim dodao:
’’Najvažniji igrač koga trenutno nemamo u timu je vreme. Nažalost, njega ćemo morati da sačekamo. Zbog toga ne mogu da dam bilo kakvu kompletnu ocenu. Sada su sa nama svi, kompletiran je roster i svih 15 igrača su na okupu. Utakmice su prolazile, podizala se forma, naravno uz greške. Poslednji meč protiv Lokomotive igrali smo bez Branka Lazića, Pere Antića, Nikole Radičevića i Ognjena Dobrića. Zbog toga, ishodom moram da budem veoma zadovoljan. Sledi turnir na Kritu i videćemo gde smo u odnosu na nivo Evrolige, ali ipak bez Antića i Lazića’’, rekao je Alimpijević koji je najavio odlazak crveno-belih na Krit gde će Zvezda nastupati na prestižnom turniru od petka do nedelje gde još učestvuju Evroligaši Makabi, Olimpijakos i ekipa Uniksa.
Alimpijević je potom upitan da prokomentariše pojačanja Crvene zvezde mts.
’’Znate, igrač kada se dogovori sa mnom i znamo da je to konačno, istog trenutka postaje za mene najbolji na svetu. Onda ulazimo u proces da sve njegove vrline istaknemo, a njegove mane pokušamo da ispravimo. U tome je ključ, u poverenju koje međusobno imamo’’, zaključio je Dušan Alimpijević.
Reč je preuzeo kapiten Branko Lazić koji se pridružio ekipi posle više nego uspešne reprezentativne epizode. Lazić se vratio sa Evrobasketa u Istanbulu sa srebrnom medaljom, ali nažalost bez odigrane poslednje tri utakmice na prvenstvu zbog neugodne povrede koju je zadobio u meču sa Letonijom.
’’Kao što je trener rekao i kao što se priča od početka priprema, tim je nov i ima nova lica u igračkom i trenerskom kadru. Ipak, ambicije i ciljevi ostaju isti. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da nas podrže u što većem broju ove sezone jer će nam podrška biti potrebna. Takođe, molim ih i za strpljenje jer je u pitanju novi tim i novi stručni štab. Mi ćemo, kako ste već navikli od nas da se borimo maksimalno’’, rekao je Lazić koji se osvrnuo na Evrobasket za nama:
’’I dalje sam u fazi oporavka od povrede i biće mi potrebno još nekoliko dana da treniram. Veoma mi je teško bilo što nisam mogao da pomognem reprezentaciji, naročito u finalu gde sam najviše osećao da mogu da dam doprinos. Nažalost, na te stvari ne mogu niti ja, niti bilo ko drugi da utiče. Biće teško zbog povrede koja se dogodila jer neću moći da treniram još neki period sa ekipom. Ipak, imaću motiv više da kada se svi okupimo radim dodatno više i da se što pre uklopim u novi sastav’’, istakao je Lazić.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама