Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević: ’’Započinjemo novi ciklus’’

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dušan Alimpijević istakao je u obraćanju brojnim medijima da Klub ne kreće ispočetka, već započinje novi ciklus u kom će bazu predstavljati mladi igrači.
Košarkaši Crvene zvezde mts započeli su pripreme za sezonu 2017/2018. Renovirani tim i novi stručni štab započinju novo poglavlje kluba sa Malog Kalemegdana.
Kako je i trener Dušan Alimpijević istakao u svom izlaganju, ovo nije novi početak jer je Zvezda sistem koji godinama funkcioniše na način koji donosi trofeje i predstavlja respektabilan tim na nivou Evrolige.
“Crvena zvezda ne kreće ispočetka, ovo nije nov početak, već nov ciklus sa mladim igračima, kojima će trebati vremena da dosegnu formu. Igrači su zaista u zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period godine. Prve reakcije su pozitivne, sve ide po planu…Glavni, najteži posao je bilo povećavanje baze srpskih igrača. Mislim da smo to uradili jako dobro. Od stranih pojačanja, tu je Džejms Feldin i u zavisnosti od potreba tima ćemo videti koliko će još pojačanja biti. Neće biti manje od dva i više od tri”, rekao je Alimpijević koji je potom dodatno pojasnio koje su potrebe tima:
“To zavisi od njih. Najviše igrača je otišlo sa pozicija jedan i pet. Praktično nam trebaju pojačanja na svim pozicija gde je napravljen deficit, ali mi smo sada sa mladom i talentovanom ekipom. Mi smo vrlo zadovoljni njima, ne mislim da treba da žurimo i da pravimo ishitrene odluke, jer je ovo zdrava ekipa”, rekao je Alimpijević.
Brend i ime kluba nosi veliki pritisak, ali ambiciozni trener Crvene zvezde mts ne beži od toga, naprotiv.
“Pritisak postoji samo prema ljudima koji su nam omogućili sve ovo. Zna se šta je  Zvezda i koja su očekivanja. U trenerskom poslu pritisak uvek postoji i zavisi samo koliki je on. U Zvezdi je najveći mogući, ali smo mi spremni na to”, istakao je Dušan Alimpijević koji je potom pričao o ambicijama Kluba:
“Naš prioritet jeste ABA liga, zbog težine i značaja, odnosno plasmana u Evroligu, zatim nacionalno prvenstvo i kup. Naravno, u Evroligi, što navijače Zvezde i najviše interesuje, sigurno ćemo u narednom periodu imati motiva da budemo što bolji i da u svakoj utakmici budemo svesni značaja koji ima Crvena zvezda”, zaključio je Alimpijević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама