Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda na korak od titule!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su ekipu FMP – a u Železniku pred oko 2000 gledalaca, rezultatom 91:76, u drugoj utakmici finalne serije Mozzart superlige Srbije i na taj način došli do prve „meč lopte“. Treći meč u petak u 20 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Finalna serija se sada seli u dvoranu „Aleksandar Nikolić” gde će crveno – beli imati priliku da pobedom pred punim tribinama osvoje treću uzastopnu titulu u domaćem takmičenju i na taj način krunišu jednu od najboljih sezona u istoriji kluba.
Trener Radonjić ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na startnog pleja Stefana Jovića, te se odlučio za petorku u sastavu Dženkns, Gudurić, Dangubić, Mitrović i Kuzmić. I ova utakmica je započela prepoznatljivom agresivnom odbranom crveno – belih i poenima Mitrovića i Dženkinsa koji su realizovali seriju napada za vođstvo od 7:0. Vrlo brzo je ekipa trenera Radonjića došla i do dvocifrene prednosti, nakon pogođena oba slobodna bacanja Dangubića, rezultat je bio 14:4 nakon nepuna 4 minuta igre. Pogodio je Ostin trojku i smanjio prednost na minus 8, međutim Gudurić sa dva vezana pogodka van linije 6, 75 donosi +13 na dva minuta do kraja, 24:11. Trojkom od tablu Simonovića završena je prva četvritna, rezultatom 30:18 u korist branioca trofeja. U tim trenucima Zvezda je već imala jednog „dvocifrenog” u svojim redovima, Marka Gudurića sa 11 postignutih poena, dok je na drugoj strani Ostin takođe bio „dvocifren” ali sa 12 poena.
Na početku druge četvrtine igralo se koš za koš i crveno – beli su konstantno održavali dvocifrenu prednost, te je nakon nepuna 2 minuta igre rezultat bio 34:24 u korist gostiju.

Pokušavali su domaći igrači rezultatski da se primaknu, međutim izabranici trenera Radonjića su imali spreman odgovor na svaki pokušaj naleta, te su poenima Gudurića, Dangubića i Simonovića održavali prednost. A onda sjajna kombinacija Zvezdinih igrača krunisana je atraktivnim zakucavanjem Nemanje Dangubića za maksimalnih plus 15 u tom trenutku, 52:37 za crveno – bele.

Na „veliki odmor” Crvena zvezda mts otišla je s prednošću od +12, 52:40. Najefikasniji u redovima gostiju bili su Gudurić sa 14 i kapiten Mitrović sa 12 postignutih poena (bez promašaja iz igre). U redovima FMP – a najviše se istakao Ostin sa 16 poena.
Drugo poluvreme počelo je dobrom timskom odbranom, trojkom Dženkinsa i poenima Dobrića iz kontre, pa je u tom trenutku Zvezda stekla novu najveću prednost, plus 17, 57:40. Održavali su tokom treće deonice visoku prednost crveno – beli, a ona je pred kraj ovog prerioda iznosila i maksimalnih plus 21, 71:50. Rezultat pred početak poslednjih 10 minuta utakmice u Železniku, bio je 71:54.

U nešto sporijem ritmu se igralo na početku poslednje četvrtine, a puleni trenera Radonjića ni u jednom trenutku nisu dozvolili domaćoj ekipi da ugrozi stečenu prednost, 77:56 bio je rezultat na semaforu nakon dva ipo minuta igre u ovom periodu. Konstatno su održavali prednost igrači Zvezde, a dalekom „dvojkom” Dženkinsa otišli su na plus 19 pred poslednja dva minuta, 89:70.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, crveno – beli su i ovaj meč mirno priveli kraju, te je  konačan rezultat bio 91:76. U redovima gostiju, čak pet igrača je imalo „dvocifren” broj postignutih poena, a najefikasniji kao i na kraju prvog poluvremena, bili su Marko Gudurić sa 19, odnosno Luka Mitrović sa 14 poena. „Dvocifreni” su bili još Dangubić, Simonović i Dženkins. Na drugoj strani, Ostin se istakao sa 25 postignutih poena.
KK Crvena zvezda mts: Volters 1, Tompson 5, Dangubić 12, Mitrović 14 (šut iz igre 7/8, 7sk), Lazić 5, Simanić 2, Dobrić 7, Simonović 10, Dženkins 10 (5as), Gudurić 19, Kuzmić 6 (6sk), Bjelica.

Ekipu Crvene zvezde mts sada deli još samo jedna pobeda od osvajanja titule prvaka Srbije, a priliku da to ostvare, trener Radonjić i ekipa imaće već u petak u hali „Aleksandar Nikolić”. Zato Zvezdaši, u petak svi u halu, da pozdravite svoje ljubimce koji su sjajnim partijama u prethodnim mesecima to i zaslužili.

Скочи на траку са алаткама