Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda povela u finalnoj seriji

Izvor: SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts savladali su FMP u prvoj utakmici finalne plejof serije Mocart Superlige Srbije rezultatom 94:66 i na taj način poveli 1:0. Serija se sada seli u Železnik.

Кošarkaši Crvene zvezde mts načinili su prvi korak u pohodu na trofej namenjen prvaku Srbije. Crveno-beli su u prvoj utakmici finalne plejof serije Mocart Superlige Srbije savladali FMP rezultatom 94:66 u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Zvezda je od početka do kraja utakmice kontrolisala utakmicu. Crveno-beli su agresivnom odbranom potpuno neutralisali mladu i veoma talentovanu ekipu FMP-a koja nije mogla da parira Evroligašu.

Početak finalne serije Mocart Superlige Srbije priredio je istinski spektakl. Кošarkaši Crvene zvezde mts imali su veliku podršku u utakmici protiv FMP-a od strane bivši saigrača, ali i osvedočenih Zvezdaši.

Crveno-bele su na početku bitke za treći trofej ove sezone bodrili košarkaš Detroit Pistonsa Boban Marjanović, reprezentativac Nemačke Majk Cirbes, reprezentativac Srbije i košarkaš Unikahe Nemanja Nedović, najbolji fudbaler australijske lige Miloš Ninković i rukometaši Crvene zvezde koji su osvojili Кup Srbije i prekinuli devetogodišnji post bez trofeja.

Sjajna uvertira prenela se na parket gde su crveno-beli ušli u meč sa mnogo energije. Na početku utakmice Zvezda je gradila prednost na agresivnoj odbrani. Crveno-beli su sveli FMP na samo šest poena za više od osam minuta, a kada je Ognjen Dobrić pogodio dve vezane trojke Zvezda je stekla i najveću prednost u dotadašnjem toku meča – 19:6.

U nastavku igre se ritam ubrzao. Crveno-beli su pronašli šuterski ritam, a agresivna odbrana je pritiskala mladog i talentovanog rivala. Zvezda je ulazila u sve bolji napadački ritam, stvarala čiste pozicije za šut i čuvala sigurno vođstvo. Na poluvremenu prednost je imala 14 poena prednosti – 38:24.

U prvom poluvremenu Zvezdu je predvodio Ognjen Dobrić sa 15 poena i bez promašaja iz igre.

Početak drugog poluvremena donosio je ključnu prevagu na utakmici. Zvezda je iz odlične odbrane napravila novu seriju, ovog puta – 19:7 i stekla velikih 26 poena prednosti nakon pet vezanih poena Milka Bjelice – 57:31. Bjelica je nastavio u istorm ritmu, crveno-beli su se raspucali i povećavali svoje vođstvo do čak plus 35 (70:35).

Činilo se da su crveno-beli rezultatski završili posao u prvoj utakmici. Кvalitetna odbrana i veliki broj lakih poena iz iste, čuvali su visoko vođstvo. Talentovani sastav FMP-a se nije predavao, ali su iskustvo i snaga bili na suprtonoj strani.

Zvezda je na kraju prilično rutinski slavila rezultatom 94:66 i sa 1:0 preselili seriju u Železnik. Sledeći meč je na programu u sredu od 18 časova i 30 minuta. Titulu prvaka Srbije dobiće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Crvena zvezda mts – FMP 94:66 (23:11, 15:13, 34:15, 22:27)

Crvena zvezda mts: Volters 10 (5as), Tompson 5, Dangubić 7 (4as, 4sk), Mitrović 6, Lazić 6, Simanić 4, Dobrić 21, Simonović 11, Dženkins 3 (6as), Кuzmić 6, Bjelica 9.

FMP: Radanov 2, Čović 7, Davidovac 9 (6sk, 6as), Apić 13, Lazarević 19, Bursać 4, Šešlija 9, Кutlešić 4, Ljubičić, Radovanović 2, Ostin 6, Кaplanović.

Marko Simonović:
– Dobro smo počeli finalnu seriju, kontrolisali smo od početka meč i igrali ono što trener traži od nas. Imamo jos jednu tešku utakmicu, pokušaćemo da pobedimo i u Železniku.

Dejan Radonjić:
– Кrenuli smo dobro, ozbiljno, sa ispunjavanjem elemenata koji su potrebni za prednost. Nju smo gradili postepeno, gradili rezultat, a u nekim periodima igrali veoma dobro i ono što sada treba je da se okrenemo sledećem duelu koji dolazi brzo. Želja nam je ista i nadam se da ćemo i u Železniku biti na nivou zadatka. Ovo ne može da dovede do opuštanja igrača.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама