Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Juniori Crvene zvezde mts šampioni Srbije!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Juniori Crvene zvezde mts novi su šampion Srbije, pošto su u finalu završnog turnira savladali svoje vršnjake iz ekipe Mega Memax sa 74:68 (14:25,25:12,22:15 i 13:16).Najefikasniji igrač finala centar Crvene zvezde mts Stefan Đorđević sa 18 poena i 11 skokova.

U prvom poluvremenu ekipa Mega Bemaxa bolje je otvorila finale i stekla početnu prednost prvenstveno zahvaljujući visokom gruzijskom centru Bitadzeu, pa se na prvi odmor između dve četvrtine otišlo sa ubedljivih 25:14 za ekipu Mege koja je nominalno bila domaćin u finalu koje se igralo u dvorani u Železniku.

Tu prednost ekipa Vlade Vukoičića održavala je do sredine druge deonice (31:22), kada su Uskoković i Simović (trojka i dvojka) započeli seriju crveno-belih,koji su predvođenim centrom Stefanom Đorđevićem odigrali bolje drugu polovinu druge deonice, a trojkom Paunovića ekipa Slobodana Klipe preuzela je vođstvo 39:37 na kraju prvog poluvremena.

U trećoj četvrtini sjajni Ivan Ćorović bio je nerešiva enigma za odbranu Mege, pošto je na “otvaranju” te deonice ubacio 8 vezanih poena (dve trojke i dvojka), a nakon još jedne trojke Ćorovića ekipa Crvene zvezde mts povela je 50:41. Tu prednost ekipa crveno-belih je održavala do kraja treće deonice (61:52), a onda je usledio veliki pad u igri, i skoro 4 minuta bez poena, što je iskoristila ekipa Vlade Vukoičića i serijom 6:0 unela rezultatsku neizvesnost u utakmicu. Dodatni problem bila je i činjenica da su plej Uskoković i centar Stefan Đorđević u poslednju deonicu ušli sa po 4 lične greške.


Veliku “pauzu” u napadu prekinuo je Stefan Momirov trojkom u 36.minutu, a nakon ubačene dvojke Stefana Đorđevića, štafetu u finišu preuzeo je Uskoković, pa su juniori Crvene zvezde mts stigli potpuno zasluženo do nove titule prvaka Srbije!!!

KK Crvena zvezda mts:

Rebić , Uskoković 12+8as, Paunović 12, Radaković, Bubanja , Momirov 13+6sk , Đorđević Vuk 2, Simović 3, Đorđević Stefan 18+11sk , Čorović 14, Stajčić , Vasić.

Pehar namenjen šampionu Srbije u ovom starosnom uzrastu kapitenu Uskokoviću uručio je predsednik KSS Predrag Danilović pred 1000 gledalaca u dvorani “FMP Arena”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама