Кошарка Кошарка/Вести

Crveno–beli ponovo ubedljivi

Izvor: SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su i dvanaestu pobedu u Mocart Superligi Srbije. Ponovo je pobeđena ekipa Borca iz Čačka, ovaj put u dvorani Aleksandar Nikolić, pred oko 700 gledalaca, rezultat je bio 111:56 (34:10, 24:12, 27:23, 26:11).

Trener Dejan Radonjić ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Simonovića i Voltera, a utakmicu je započela petorka Jović, Dobrić, Lazić, Mitrović i Кuzmić. Odlično su počeli branioci trofeja i serijom 7:0 naterali trenera gostiju da već nakon nepuna dva minuta igre zatraži tajm aut. I na ovoj utakmici su crveno–beli vrlo brzo nametnuli svoj stil igre, prepoznatljivu jaku odbranu i raznovrsnost u napadu, što je rezultiralo visokom prednošću nakon prvih 10 minuta, 34:10.

Tokom druge četvrtine dešavanja na terenu se nisu promenila, naprotiv, prednost je rasla iz minuta u minut, a izuzetno zalaganje u odbrani i odlična i atraktivna rešenja u napadu uz dobar šut spolja, doneli su i do tada najveću prednost nakon 6 minuta igre, 51:18. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih promena na terenu, pa je rezultat bio visokih +36, 58:22.

Najefikasniji u redovima crveno–belih bio je Branko Lazić sa 15 postignutih poena uz samo jedan promašaj iz igre (2/2 za 2, 3/4 za 3), a pratio ga je Dženkins sa 9 poena.

Treća četvrtina nije donela ništa novo, odbrana na kakvu je Zvezda navikla publiku ove sezone, napad koji funkcioniše gotovo besprekorno i prednost koja konstantno raste. Rezlutat pred poslednji period bio je 85:45 u korist ekiper trenera Radonjića.

Кoliko je Zvezda bila nadmoćna, dovoljno govori podatak da je na nakon nešto više od 5 minuta igre u poslednjoj četvrtini došla do stotog poena, 100:49. Svi igrači koji su bili u protokolu su ulazili u igru, a samo Petar Rakićević nije uspeo da se upiše u strelce. O fantastičnoj timskoj igri dovoljno govore 34 asistencije, a najefikasniji su bili Lazić i Dobrić sa po 19 postignutih poena.

Trener Dejan Radonjić:
– Mislim da smo neke stvari uradili bolje nego što je to bilo ranije. Može da se priča o nekim dodatnim elementima, za nas je bilo bitno da osim pobede napravimo pomak, zbog činjenice da nas vrlo brzo očekuje plej of. Nadam se da ćemo da nastavimo u dobrom ambijentu da radimo i da ćemo spremni dočekati početak plej ofa.

Ekipa Crvene zvezde mts u poslednjem kolu regularnog dela Mocart Superlige Srbije gostuje Dinamiku na Dorćolu u subotu 3. juna, a o satnici odigravanja utakmice javnost će biti blagovremeno obaveštena.

КК Crvena zvezda mts: Tompson 6, Dangubić 9, Mitrović 2 (7as, 4uk, 5sk), Lazić 19, Simanić 11, Dobrić 19, Rakićević, Dženkins 14, Gudurić 6 (7as), Jović 7 (7as), Кuzmić 13, Bjelica 5.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама