Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz od CSKA na startu turnira u Istanbulu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od CSKA 84:80 na startu završnog turnira Evrolige za juniore “Adidas Next generation”. Naredni protivnik u petak od 8 časova je ekipa Pariza.

Juniorski tim Crvene zvezde mts započeo je završni turnir Evrolige u Istanbulu „Adidas Nect generation” porazom u duelu sa CSKA 80:84 (27:21,18:18,21:23,14:22).

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Stefan Momirov sa 14 poena, 13 je ubacio Ranko Simović.

Pred 200 gledalaca u dvorani „Ahmet Komert” u Istanbulu, crveno-beli su odlično otvorili utakmici nakon nekoliko izjednačenih uvodnih minuta, i predvođeni u tom trenutku raspoloženim Momirovim (7 poena) preuzeli potpunu kontrolu nad utakmicom.

U vrlo raznovrsnoj igri pratili su ga Paunović, Simović i Đorđević, pa su crveno-beli tako u jednom trenutku imali i igromnu prednost od 17 poena u prvom poluvremenu.

Međutim, pad u igri usledio je od rezultata 41-27, napad je u potpunosti stao, a „armejci” su uhvatili priključak i nakon njihove serije 12-4 na veliki odmor otišlo se prednošću crveno-belih 45:39.

U nastavku utakmice igralo se koš za koš, ekipa Crvene zvezde mts je u jednom trenutku uspela da anulira novu seriju CSKA sa starta drugog poluvremena od 14:6 i povede 66:60, ipak protivnički tim je uspeo ponovo da uhvati priključak i uvede meč u neizvesnu završnicu.

U samom finišu meča u poslednja tri minuta kada se rešavalo pitanje pobednika i „lomio” rezultat, crveno-beli su napravili nekoliko grešaka (izgubljene lopte Momirova, Uskokovića i Simovića). CSKA je stekao 4 poena prednosti 81:77, Simović je pogodio trojku, međutim poslednja šansa otišla je sa izgubljenom loptom Paunovića, pa su „armejci” na kraju slavili rezultatom 84:80.

Ovim porazom crveno-beli, prošlogodišnji finalisti ovog turnira, nisu izgubili sve šanse da se plasiraju u završnicu, a već u petak u istom terminu od 8 časova (9 po lokalnom) sledi duel sa košarkašima Pariza (bivši INSEP), a nakon toga i duel sa Barselonom. U duelu ova dva tima, u drugom meču grupe, Pariz je pobedio Barselonu sa ubedljivih 84:66.

KK Crvena zvezda mts: Lakić 2,Uskoković 10,Živanoić, Radaković 8,Bubanja, Momirov 14, Đorđević 12, Simović 13+8 sk,Tomašević 5,Paunović 11, Stajčić, Ilić Aleksa 4.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама