Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda teško i zasluženo pobedila Megu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts savladali su u 4. kolu Mocart Super lige Srbije u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ekipu Mega Leksa 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29) i time ostali neporaženi nakon četiri odigrana kola.

Pred 1000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ crveno-beli su počeli sa startnom petorkom – Volters, Lazić, Dangubić, Mitrović i Кuzmić.

Izuzetno motivisana ekipa Mege na početku utakmice doprinela tome da ni jedna ekipa nije stekla osetniju prednost. Međutim nekoliko izmena i pojačana igra u odbrani, Zvezdi donosi prednost od +6 na dva minuta do kraja prve četvrtine, 18:12 i primorali Dejana Milojevića da traži tajm – aut. 7:0 serija Mege nakon predaha koji je tražio trener gostiju donosi prednost na prvom odmoru, 18:19.

I prvih 5 minuta druge četvrtine doneli su jaku odbranu na obe strane, i smenjivanje ekipa u vođstvu, te je najveća prednost koju je imala neka ekipa bila +2. Na minut do kraja prvog poluvremena, ekipa Mege je stekla do tada najveću prednost, +4, 34:38. Rezultat na kraju prvog poluvremena, 36:38 u korist gostiju iz Sremske Mitrovice. Najefikasniji u redovima crveno – belih bili su Dangubić i Tompson sa po 7 postignutih poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio bivši igrač Crvene zvezde, Sava Lešić sa 9 poena.

Ni treća četvrtina nije donela razliku u igri, jake odbrane i smenjivanje u vođstvu, na tri minuta do kraja rezultat je bio nerešen, 49:49. Tokom treće četvrtine Simonović je dobio udarac u nos pa je na kratko morao do svlačionice da mu se zaustavi krvarenje. Rezultat na kraju treće četvrtine, bio je 58:56 u korist Crvene zvezde mts.

Fantastična timska igra i „trojka“ pa zakucavanje Dangubića donose u drugom minutu poslednje četvrtine, do tada najvećih +7, 65:58. Na nešto više od 5 minuta do kraja crveno – beli su imali i +8, međutim još jedan bivši igrač Zvezde, Nikola Rebić se razigrao u tim momentima, pa je trener Radonjić bio primoran da traži tajm – aut pri rezultatu 72:71 u korist njegove ekipe.

Poslednja dva minuta utakmice donela su pravu dramu, ali je ekipa trenera Radonjića konstantno bila u vođstvu i pored serije pogodaka gostiju van linije 6,75. I pored neizvezne završnice crveno – beli nisu dozvolili izneneđenje i ostvarili su novu pobedu u Mocart Super ligi Srbije, konačan rezultat 89:85.

Luka Mitrović:
– Evidentno je bilo da nismo bili na našem nivou, Mega je odigrala odličnu utakmicu, vodili su do pred sam kraj, najbitnije je da smo zabeležili nove bodove, a igra će morati da bude bolja. Sada na ide na nekoliko lakših utakmica, ali samo na „papiru“ u kojima ćemo probati da se regenerišemo i da dignemo nivo naše igre.

Trener Dejan Radonjić:
– Da se ne bih vraćao i ponavljao sve ono što sam pričao o naporu i velikom broju utakmica, u meč smo ušli u okolnostima koje su za nas najavljivale određena opterećenja, pokušali smo da nađemo rešenja. Uz sve to, u ovoj nadovezala se i loša koncentracija, ali treba i ovakve mečeve dobiti, a mi nakon ovoga idemo u još veće probleme koji nastaju zbog izostanaka igrača, Nejt Volters ide u Ameriku ima porodičnih problrema, vraća se 10-og maja, Laziću sledi pauza od 10-ak dana takođe, Dženkins će možda početi da trenira do kraja nedelje, Jović još uvek nije odradio košarkaški trening sa ekipom.

Crvena zvezda mts: Volters 11(4as,5sk), Tompson 7, Dangubić 16, Mitrović 6, Lazić 6, Simanić, Dobrić 4, Simonović 11, Rakićević, Gudurić 5 (5as), Кuzmić 8 (5sk), Bjelica 15.

Sledeću utakmicu ekipa trenera Radonjića igra protiv Vršca u gostima u subotu od 18 časova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама