Рукомет Рукомет/Извештаји

Kapiten pogodio pobedu u poslednjoj sekundi

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je savladala Dinamo iz Pančeva u okviru 4.kola plej-ofa Superlige golom kapitena Babića u poslednjoj sekundi, 26:25 (14:11). Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 6 golova.

Rezultat ne oslikava pravo stanje stvari na terenu, ni tok meča. Crvena zvezda je tokom cele utakmice kontrolisala situaciju i vodila, ali se Pančevci nisu predavali.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Dinamo je prvi i jedini put imao prednost u 8.minutu (4:3), a zatim su crveno-beli polako došlo do prednosti od tri gola, koju su i sačuvali do kraja prvog poluvremena, 14:11.

I u drugom poluvremenu, Zvezda je imala konstantnu prednost. Već na samom startu golom Šotića Zvezda ide na plus 4, Pančevci su uspeli da stignu do do minusa od jednog gola, a crveno-beli su odgovorili sa dve serije po 4:0 i došli do 16:21. Zvezdini rukometaši su održavali prednost sve do poslednjih 5 minuta utakmice, kada je ekipa Dinama uspela da se malo po malo približi, a zatim u 59.minutu i da izjednači na 25:25. Rizikovali su domaći, igrali bez golmana, što je Zvezda u poslednjem napadu i poslednjoj sekundi uspela da kazni i preko kapitena Babića stigne do pobede i revanšira se Dinamu za poraz u prvoj fazi šampionata.

Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 6 golova, Prodanović, Ljubojević i Babić su postigli po 4. U redovima Dinama, Žujović, Ivošević i Banduka su postigli po 6 golova.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Šamot u „Šumicama“.

Dinamo – Crvena zvezda 25:26 (11:14)
Dvorana: „Strelište”. Gledalaca: 1.000. Sedmerci: Dinamo 4 (4), Crvena zvezda 4 (3). Isključenja: Dinamo 14 minuta, Crvena zvezda 10 minuta.
DINAMO: Žujović 6, M.Radovanović, Bunjevčević 2, Radanović 1, Stojanović 2, Ivošević 6, Кomlanov, Radulović, Distol 1, Terzić, Barudžić 1, Panić, Slavuljica, N.Radovanović, Banduka 6, Šaponjić 1. Trener: Ivan Petković
CRVENA ZVEZDA: Šotić 6, Mošić 2, Ćorović, Prodanović 4, Andrejević, Gačević, Palević, Ljubojević 4, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović, Matičić 3, Babić 3, Кljajić, Leovac, Babić 4. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама