Одбојка Одбојкаши

Zvezda napravila brejk i izjednačila u finalu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Vojvodinu NS seme u durgom meču finalne serije plej-ofa Superlige sa 0:3, po setovima 25:27, 19:25, 21:25 i tako izjednačili rezultat na 1:1 u pobedama.

Od početka meča bilo je veoma uzbudljivo. Na polovini prvog seta Zvezda je serijom od pet poena u nizu povela sa 10:13. Milutinović je odlično servirao, a Mašulović je sa tri bloka predvodio naš tim. Vojvodina je uspela da dođe do izjednačenja (18:18), pa je usledila neizvesna završnica. Domaći su prvi stigli do set lopti. Dve nisu iskorsitili, a Nejić je doneo Zvezdi prvu set loptu koju su naši odbojkaši odmah iskorsitili za vođstvo -25:27.

Begradski crveno-beli nastavili su sa odličnom igrom i u drugom setu. Vodili su od starta, a na tehničkom tajm autu imali su prednost od 10:12. Nejić je odlično servirao, dok je na mreži dominirao Mašulović. Poeni su se ređali, a naš tim je došao do vođstva od 10:15. Zvezda nije dozvolila domaćinu da ugrozi njeno vođstvo, a na kraju je i povećala prednost – 19:25.

Ekipa Dragana Кobiljskog je bila u naletu. Gde je stala u drugom, Zvezda je nastavila i u trećem periodu igre. Naš tim je poveo sa 2:9, a domaći su do tehničkog tajm auta smanjili na 7:12. Beograđani su u potpunosti kontrolisali igru i svoju prednost održavali do same završnice. Vojvodina je do kraja uspela samo da ublaži poraz, a Blagojević je doneo veliko slavlje našim odbojkašima – 21:25.

Crvena zvezda je izjednačila na 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige i sada slede dva meča u Beogradu kada će domaćin biti naš tim. Treći meč je na programu u četvrtak 20. aprila, a četvrti u nedelju 23. aprila. Ekipa koja prva ostvari tri trijumfa u seriji postaće šampion Srbije.

VOJVODINA NS SEME – CRVENA ZVEZDA 0:3(25:27, 19:25, 21:25) – Rezultat u seriji: 1:1
Novi Sad – Dvorana: SPC Vojvodina. Gledalaca: 800. Sudije: Goran Gradinski i Aleksandar Petrović. Trajanje meča: 79 minuta.
VOJVODINA: Simić 8, Vučićević 1, Ilinčić, Stanković 6, Premović 13, Кujundžić 12, Peković (libero), Mehić 9, Radović, Todorović, Perić. Nije igrao: Nadaždin. Trener: Nedžad Osmankač.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petrović 1, Mašulović 14, Milutinović 7, Nejić 11, Stojsavljević 10, Munćan, Blagojević 15. Nisu igrali: Samardžić, Gmitrović, Štavlić, Veljović. Trener: Dragan Кobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама