Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши

Vojvodina uzvratila brejkom

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde izgubili su u trećem meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije od Vojvodine NS seme rezultatom 0:3, po setovima 23:25, 24:26, 27:29. Novosađani su uzvratili brejkom i sada imaju prednost od 1:2 u finalu.

Tokom čitavog prvog seta gosti su vodili. Stekli su prednost na početku od 2:5, potom 4:8. Zvezda je sa tri vezana poena prišla na 8:9, pa su rivali osvajali poen za poen. Gosti su imali blagu prednost u završnici, a nakon poena Blagojevića i bloka Mašulovića Zvezda je izjednačila na 22:22. Vojvodina je došla do prve set lopte koju je Simić odmah iskoristio i doneo vođstvo svom timu – 23:25.

Na početku drugog perioda igre ekipe su bile ravnopravne. Zvezda je do prednosti došla na polovini seta kada je bilo 12:9. Beograđani su nastavili sa odličnom igrom. Došli su do vođstva od 15:10, a onda su „lale“ počele postepeno da smanjuju zaostatak. Stigli su gosti do izjednačenja (17:17), a potom i vođstva. Vojvodina je u finišu imala dva poena viška, a Zvezda je preko Stojsavljevića i Milutinovića došla do izjednačenja (23:23). Gosti su stigli do set lopte, koju nisu iskoristili, ali jesu drugu i duplirali su svoje vođstvo – 24:26.

Strpljivom igrom u trećem setu naši odbojkaši su nadoknadili minus (2:5) sa početka i do tehničkog tajm auta poveli sa 12:10. Međutim, na servis Davida Mehića Vojvodina je preokrenula sa četiri uzastopna poena. Sačuvali su Novosađani minimalno vođstvo, a kada je bilo 19:21 Кobiljski je zatražio tajm aut nakon čega je naš tim izjednačio. Gosti su imali dve vezane meč lopte, ali je naš tim ponovo došao do izjednačenja. Vojvodina nije iskoristila ni četvrtu meč loptu, pa je Crvena zvezda došla do prilike da reši set u svoju korist. Nisu uspeli, a gosti su nakon diskutabilne odluke sudija došli do još jednog meč poena koji su osvojili i pobedili – 27:29.

Crvena zvezda gubi sa 1:2 u finalnoj seriji plej-ofa Superlige. Ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u seriji biće šampion Srbije. Četvrta utakmica igra se u nedelju 23. aprila od 18 časova u dvorani USC Voždovac u Beogradu.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA NS SEME 0:3(23:25, 24:26, 27:29) – Rezultat u seriji: 1:2
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 400. Sudije: Ivan Lazarević i Dejan Rogić. Trajanje meča: 94 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Samardžić, Petrović 2, Gmitrović, Mašulović 3, Milutinović 5, Nejić 15, Stojsavljević 15, Munćan, Blagojević 12. Nisu igrali: Štavlić, Veljović. Trener: Dragan Кobiljski.
VOJVODINA: Simić 6, Ilinčić 1, Stanković 6, Premović 19, Кujundžić 11, Peković (libero), Mehić 17, Todorović 1, Кovačević. Nisu igrali: Vučićević, Radović, Perić. Trener: Nedžad Osmankač.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама