Рукомет Рукомет/Извештаји

Ubedljiva pobeda i igra na startu plej-ofa

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je na startu doigravanja u plej-ofu Superlige ubedljivo savladala Spartak iz Subotice u „Šumicama“, 32:18 (13:8). Najefikasniji je bio Mladen Šotić sa 7 golova.

Možda i najbolja utakmica Crvene zvezde ove sezone. Od prvog do poslednjeg minuta izabranici Nenada Peruničića su odigrali izvanredno i upisali prvu pobedu u doigravanju. Na parketu „Šumica“ je postojao samo jedan tim, što se na kraju manifestovalo ubedljivom pobedom.

Subotičani su bolje otvorili meč, poveli 0:2, ali veoma brzo je usledio odgovor Crvene zvezde. Nakon što su preuzeli prednost, serijom 3:0 su se i odvojili, da bi nakom odbranjenom sedmerca Ljubenovića i pogotkom sa sedam metara Matičića otišli na odmor sa pet golova prednosti, 13:8.

Gde su stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu crveno-beli. Sjajna odbrana Crvene zvezde dozvolila je Subotičanima samo 5 golova u drugom poluvremenu do 52.minuta! Videli smo dosta lepih golova, akcija, cepelina, brzih kontri… prednjačili su crveno-beli, bili su poletni u napadu, čvrsti u odbrani, i mogli i ubedljivije da slave. Možda i najlepši potez na utakmici izveo je Mladen Šotić, prelepim driblingom nakon kojeg je prevario čuvara i postigao gol. Na kraju, konačan rezultat je postavio bombom Spasoje Gačević za 32:18.

Mladen Šotić 7 golova najefikasniji, Pavlović je postigao 6. U redovima Crvene zvezde za najboljeg igrača proglašen je Alekksandar Pavlović, a u redovima Spartaka Perović, koji je i bio najefikasniji sa 5 golova.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje u Požegi, ekipi Sloge.

Crvena zvezda – Spartak 27:23 (12:12)

Beograd, dvorana: Šumice. Gledalaca: 184. Sudije: Milojević i Đokić (Jagodina). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (2), Spartak 5 (3). Isključenja: Crvena zvezda 12, Spartak 12.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 7, Pavlović 6, Mošić 3, Ćorović, Prodanović, Andrejević 3, Gačević 1, Ljubojević, Ljubenović, Zlatanović, Matičić 2 (2), D.Babić 2, Кljajić 3, Leovac 1, A.Babić 4. Trener: Nenad Peruničić.

SPARTAК: Кosović, Stefanović 2, Đekić 3, Radović 1, Perović 5, Stevanović 1, Potpara 2, Medić, Delibašić, D.Petrović, Mikić, Županjac 2, Jelić 1, I.Petrović, Rakocija 1, Abadžić. Trener: Siniša Laković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама