Кошарка Кошарка/Вести

Zvezdina lekcija

Autor: CZBG, Nikola S.

U meču bez rezultatskog značaja što se tiče ove sezone i Evrolige, Zvezda je ubedljivo savladala Uniks iz Kazanja 83-65. Ipak, poslednja utakmica u Turskoj protiv Darušafake će biti presudna za sudbinu našeg tima u najelitnijem evropskom takmičenju. Pobeda vodi dalje, bilo kojim rezultatom.

Quino Colom - Unics Kazan - EB16

U prvoj četvrtini nismo videli lepu košarku, već dosta promašenih šuteva sa obe strane, kao i izgubljenih lopti. Zvezda je imala čak sedam, a Uniks 5. U ovakvoj situaciji bolje su se snašli gosti koji su preko jednog od najboljih poentera u Evropi, Kita Lengforda, koji je postigao 7 od 14 poena gostiju u prvoj četvrtini, stiglo do prednosti od 4 poena razlike na kraju ovog perioda. Zvezda je odigrala jako loše ovaj period, u napadu su previše puta bacili loptu u ruke protivniku, pokušavali da ostvare dominaciju na niskom postu, preko Mitrovića i Kuzmića, ali nakon 3 promašena šuta Zvezdinog kapitena i par lopti koje nisu završile u rukama Kuzmića, videlo se da takva igra ne donosi rezultat protiv Parahuskog i Vilijamsa. Rezultat na kraju ove četvrtine 10-14.

U drugoj četvrtini smo videli Zvezdinu rapsodiju. Nakon očajne pve četvrtine i samo 10 postignutih poena, u drugom periodu su postigli čak 30 poena, jedna od poenterski najboljih četvrtina ove sezone. Ulazak Voltersa i Bjelice u igru, donosi mnogo bolje rezultate. Upravo ta dva igrača su postigla 9 prvih poena za Zvezdu u drugom periodu. Nakon tih poena, kao da su se svi u Zvezdi razigrali i pokazali ono što naš tim odlikuje tokom cele sezone, raznovrsnost u napadu. Redom su se upisivali Gudurić, Kuzmić, Simonović, Mitrović. Zvezdina pravi seriju 9-2 i konačno dobija šut sa distance, jer Gudurić, Simonović i Volters pogađaju van linije za tri poena. Mora se spomenuti i neverovatna odbrana Dženkinsa, koji prosto stiže sve na terenu. Na poluvreme se odlazi rezultatom 40-31.

Nate Wolters - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Na početku drugog poluvremena videli smo seriju gostiju 10-0, koju trojkom prekida Marko Simonović. Dženkins nastavlja da patrolira perimetrom, upisuje čak 3 ukradene lopte u ovom periodu. Upravo je takvom odbranom Zvezda i prelomila protivnika. Deset poena u režiji Čarlsa Dženkinsa i Nejta Voltersa donosi Zvezdi plus šest na kraju ovog perioda. Zvezdina odbrana nije dozvolila gostima da u poslednje tri minute trećeg perioda postignu poen. Rezultat 57-49.

U poslednjoj četvrtini naši momci nastavljaju sa neverovatnom odbranom i odličnim rešenjima u napadu. Mitrović, Bjelica i Gudurić nastavljaju Zvezdinu seriju. Neverovatan je podatak da gosti čak 6 minuta i 30 sekundi nisu postigli poen, da dobro ste pročitali. Kada se zbirno sastavi serija sa kraja treće i početka četvrte četvrtine, Zvezda je napravila seriju 19-0(47-49, 66-49) koju prekida Kolom šutem za tri poena. Do kraja Zvezda lagano drži dvocifrenu prednost, koja se penje i do plus 23, te privodi ovu utakmicu kraju. Konačan rezultat 83-65.

Vadim Panin - Unics Kazan - EB16

Razlozi pobede:

Neverovatna odbrana- Šta više pisati na ovu temu što se tiče Zvezde ove sezone. Jedna od najboljih odbrana Evrolige se još jednom pokazala. Podatak koji smo gore naveli da su držali protivnika preko ŠEST minuta bez poena, je zaista fascinantan.

Volters, Bjelica i Gudurić-  Kada napišemo podatak da su ova trojica igrača zbirno postigla 49 poena, sve će vam biti jasno. Pokretačka snaga Zvezde u napadu na ovom meču. Često osporavani Volters i Bjelica, i Gudurić, koji nakon Kupa Radivoja Koraća, opet prikazuje partije kakve se od njega očekuju su ofanzivno uništavali goste iz Rusije.

Čarls Dženkins- Ne bi bilo fer da spomenemo napad, a da izostavimo igrača koji je u odbrani izluđivao goste. Sa pet ukradenih lopti i zaustavljanjem Koloma, ponekad i Lengforda, popularni Đenka je još jednom pokazao koliko je neverovatan defanzivac. Zvuči čudno kada kažemo zaustavio Lengforda, koji je postigao 16 poena, ali uzevši u obzir da je taj igrač na proseku od 22 poena po meču, jasno vam je šta želimo reći.

Crvena zvezda – Uniks Kazanj 83-65
/ 10:14, 30:17, 17:18, 26:16/

Crvena zvezda: Volters 12, Bjelica 19, Dangubić 3, Lazić, Dobrić, Mitrović 3(5 skokova), Simonović 13,  Gudurić 18, Kuzmić 5, Dženkins 10(5 ukradenih)

Uniks Kazanj: Antipov 5, Klark 7, Lengford 16, Ponkrašov, Parahuski 8, Kolom 11( 6 asistencija),  Klimenko 2, Banić 6, Panin 3, Vilijams 4, Anđušić 3

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама