Остали спортови

Poraz crveno-belih na startu Prvenstva

Izvor: SD Crvena zvezda

Ragbisti BRK Crvena zvezda poraženi su u 1. kolu Prvenstva Srbije i Crne Gore od Partizana rezultatom 0:7.

Utakmica se igrala pred stotinak gledalaca na Adi Ciganliji u nedelju. Glavni sudija bio je Miroljub Bukvić, a pomoćni Dejan Štiglić i prvi ženski sudija u Srbiji, Mihaela Vujinović.

Meč se igrao u dosta teškim uslovima, obzirom da je teren bio dosta mokar zbog kiše koja je padala pre utakmice. Upravo zbog toga i nije postignuto više poena, pošto su obe ekipe imale puno problema sa loptom, mada su i odbrane obe ekipe bile na veoma visokom nivou.

Partizan je imao terensku inicijativu veći deo meča, ali su i igrači Crvene zvezde par puta ozbiljno pripretili. Upravo u jednom od napada Crvene zvezde, igrač Partizana Avramović je uspeo da preseče dodavanje igrača Crvene zvezde i da iz svojih 22 metra postigne esej u 22. minutu prvog poluvremena i postavi rezultat 0-5 za RK Partizan. Nakon toga uspešan u transformaciji bio je Andrić i postavio konačan rezultat utakmice 0-7.

Ekipa BRK Crvena zvezda je imala i mali peh pred utakmicu, obzirom da se na zagrevanju povredio reprezentativac Srbije i u 2016. godini najbolji igrač u ragbiju 7, Andrija Janković.

Ragbisti Crvene zvezde koji prethodne sezone apsolutno dominirali u svim takmičenjima pod okriljem Ragbi saveza Srbije su izgubili utakmicu, ali su uspeli da osvoje bonus bod, pošto su izgubili sa samo 7 poena razlike. Ova utakmica koja je igrana u okviru 1.kola Super lige Srbije i CG se takođe boduje i za Prvenstvo Srbije za Seniore A grupe.

BRK Crvena zvezda: Sretenović, Mađanović, Martinović, Radić, Joksimović, Panić, Arsić, Keglić, P.Vasić, Jelić, Banduka, Đorđević(kap), Janković, Ljubičić, Kajan, Ivanović, Karatrajkovski, Nedeljković.Trener Aleksandar Poprečica.

RK Partizan: Joksimović, Spasenović, Stanić, Sretković, Krstić (kap), Medić, Nenadović, Đorđević, Andrić, M.Ljubičić, Radić, Avramović, Šošić, Glišić, Dejanović, Ničić, Nikolić, Stamenkov, Radeka. Trener Nedeljko Savić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама