Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Crveno-beli ubedljivo do polufinala plej-ofa

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije pošto su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji savladali kragujevački Radnički.

Crveno-beli su i u drugom meču četvrtinflane serije, u Kragujevcu, bili bolji od Radničkog, ovoga puta rezultatom 0:3 (11:25, 19:25, 15:25).

Izabranici Dragana kobiljskog su silovito započeli meč. Na tehničkom tajm autu prvog seta naši odbojkaši su već imali ubedljivu prednost 4:12. Stečeno vođstvo su održavali sve do završnice kada je na servis liniju stao Milutin Nejić. Naš tim je tada nanizao šest poena, sa dva asa Nejića došao do 14 set lopti i drugu iskoristio za vođstvo – 11:25.

Drugi set je bio malo uzbudljiviji. Na početku su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda na polovini seta povela sa 9:12. Serijom od 1:5 i blokom Vuka Milutinovića crveno-beli su poveli sa 11:17. Međutim, domaći se nisu predavali i sa pet uzastopnih poena smanjili su zaostatak na 16:17. Naša ekipa je ponovo uspela da rezultatski „pobegne“ rivalu (17:20), a u samoj završnici sa četiri uzastopna poena, poslednja dva osvojio je Aleksandar Blagojević, duplirano je vođstvo – 19:25.

Na početku trećeg perioda igre posle uvodnog vođstva Crvene zvezde (2:6) Radnički je prišao na 7:8. Do tehničkog tajm auta crveno-beli su povećali na 8:12. Nedugo zatim, sa tri vezana poena bilo je 9:15 za naš tim. Usledio je tajm aut Srećkovića koji je uspeo da konsoliduje svoj tim. Nanizali su četiri poena i smanjili Zvezdino vođstvo na 13:15. Međutim, naša ekipa je do kraja seta dozvolila domaćinu još samo dva poena, a Filip Samardžić je stavio pečat na Zvezdinu pobedu u četvrtfinalu – 15:25.

U polufinalu plej-ofa Superlige Srbije Crvena zvezda će igrati protiv Novog Pazara koji je sa dve pobede u četvrtfinalu eliminisao Niš. Odbojkaši Novog Pazara imaće prednost domaćeg terena, a polufinalna serija igra se na tri pobede.

RADNIČKI – CRVENA ZVEZDA 0:3 (11:25, 19:25, 15:25)
Kragujevac – Sportska hala Jezero. Sudije: Đorđe Zelenović i Savo Kovačević. Trajanje meča: 65 minuta.
RADNIČKI: Srećković, Goić 4, Žugić, Vulović 13, Stoković 1, Čedić 8, Opačić 2, Pantović (libero), Krstić 2. Nisu igrali: Matić, Protić, Pantelić. Trener: Predrag Srećković.
CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Samardžić 7, Mašulović 7, Milutinović 3, Nejić 8, Munćan 1, Blagojević 16, Veljović 4. Nisu igrali: Škrbić, Petrović, Gmitrović, Štavlić. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама