Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Crvena zvezda povela u polufinalu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Budućnost sa 82:67 pred 6000 gledalaca i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej ofa ABA lige. Druga utakmica 28.marta u Podgorici.
Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Budućnost VOLI u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige – 82: 67 (21:17, 22:14,19:18,20:18)
Gudurić i Simonović sa po 18 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Gudurić je trojke šutirao 4/7, Simonović 3/5, a istakao se i centar Ognjen Kuzmić sa 14 poena, uz šut za dva poena 5/5.
Crvena zvezda je odbranila domaći teren i u drugoj utakmici u Podgorici 28. marta ima prvu meč loptu za finale.

Izabranici Dejana Radonjića bez problema upisali su treći trijumf ove sezone protiv Budućnosti, vodili su praktično ceo meč, a razlika je najviše iznosila 20 poena sredinom treće četvrtine.

Prva četvrtina donela je izjednačenu, borbenu utakmicu na obe strane terena pred punom halom “Aleksandar Nikolić”. Ekipe su se u uvodnim minutima smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda sredinom deonice uspostavila kontrolu i počela da “gradi” prednost.
Crveno-beli posle prvog poluvremena imali prednost od 12 poena, 43:31.
Prvo poluvreme obeležila je sjajna borbenost Branka Lazića koji se u borbi za loptu bacio u publiku i dobio ovacije navijača u hali „Aleksandar Nikolić”, a najefikasniji posle 20 minuta bili su Kuzmić sa 14 i Simonović sa 13 poena.

U trećoj deonici, poenima Simonovića i Dženkinsa, nakon toga i “vezanim” trojkama Gudurića, Crvena zvezda je stekla dvocifrenu prednost i uspevala da je održi tokom finiša utakmice, i pored činjenice da su gosti pretili trojkama Vranješa, crveno-beli su  mirnom završnicom savladali goste iz Podgorice.

Podgoričane su predvodili Kanađanin Oven Klasen sa 12 i Nemanja Vranješ sa 11 poena.

KK Crvena zvezda mts: Volters 7,Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović, Lazić 2, Simonović 18,Rakićević, Dženkins 8+7 as,Gudurić 18 (za tri 7-4),Kuzmić 14, Bjelica 8.

Trener Dejan Radonjić na početku konferencije prvo se osvrnuo na fantastičan ambijent i ispunjenu dvoranu:

“Moram na početku da se zahvalim navijačima na ambijentu koji je bio izvanredan. S obzirom na veličinu i težinu utakmice bilo nam je bitno i značajno da i oni budu tu. Zahvalan sam im na tome!Imamo težak ritam utakmicama pred nama. Dolazi Olimpijakos, pa idemo u Barselonu, pa u Podgoricu, pa Uniks. To nije teško… to je… Ali, borićemo se, kao što smo se i do sada borili. Daćemo sve od sebe da budemo dobri. Taj ritam retko ko može da razume koliko je težak, možda nas 20 koji smo u tom ritmu” rekao je trener crveno-belih, koji je nakon toga odgovorio i na pitanje novinara o zdravstvenom stanju Stefana Jovića:

“Rekao sam da je Jović bolje, ali sada se i na povredu nadovezala bolest. Nadam se da neće da ga “prikuje” za krevet. Da je ovo “igrica” i da ga onda ubacimo, ali bez treninga ne može da bude u timu. To nije dobro za ekipu, ali ni za njegovo zdravlje. O njegovom stanju znaćemo više tokom nedelje” rekao je trener crveno-belih, koji će nakon tromosečne pauze prvi put izvestni ekipu na parket “Kombank Arene” u ponedeljak uveče, pred evroligašku utakmicu sa Olimpijakosom u sredu od 19 časova.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама