СДЦЗ Хокеј

Hokejaška farsa Saveza i političara

Autor: CZBG

Kako su se dogovarali na početku sezone (usmeno), tako su doneli odluke (glasanjem putem emaila).

Naime, u razgovoru sa predsednikom hokejaškog kluba NS Stars, g. Pajićem, saznali smo da nije bilo nikakvog sastanka UO Saveza i da nije bilo nikakvih razgovora kako bi se pronašao izlaz iz novonastale situacije sa hokejaškim klubom Beograd, nego se svelo na glasanje putem emaila. Rezultat toga je da je 6 od 7 članova UO saveza bilo “ZA” da HK Beograd igra plej-of. Lako je zaključiti da je jedini protivnik bio predsednik NS Starsa. E sad, sigurno svaki navijač Crvene zvezde ima upitnik nad glavom sa pitanjem: Zašto je Zvezda bila “ZA”, a ne “PROTIV”?

Sve da su naši članovi u UO Saveza glasali “PROTIV” to najverovatnije ne bi promenilo ništa. Međutim, ne možemo da ne primetimo da se ovde ipak radi o uplivu politike u odluke ljudi iz sporta. Da li su te stvari tačne ili ne, teško da ćemo saznati, osim ako neko toliko ne otvori svoju dušu pa nam u detalje ispriča sve što zna. Ali ono što nam upada u oči jeste da se u ovom slučaju pominje jedno ime koje je veoma dobro poznato zvezdaškoj populaciji. Niko ko navija za Crvenu zvezdu ne pamti po dobru osobu koja je i košarkaški i fudbalski klub srozala na najniže grane, a za nagradu dobila da se i dalje petlja i odlučuje oko nekih stvari u svetu sporta – Goran Vesić.

Ali da krenemo redom. HK Beograd je osnovan sa ciljem zarad navodnog napretka reprezentacije Srbije. U tu svrhu najveći broj igrača koji je angažovan (njih 12), angažovan je iz Crvene zvezde (pozajmice), a mali broj iz komšijskog tabora (tri igrača). Ipak, u vrhu HK Beograd svi su iz komšijskog tabora: od trenera pa na dalje. Sigurno znate i da je predsednik Saveza partizanovac, Marko Milovanović. I tako, kada je Crvena zvezda bila na korak od osvajanja sigurne titule u seniorskoj konkurenciji (jer je ostala sa najboljom ekipom za ovu sezonu), voljom političara i partizanskog lobija stupa na scenu HK Beograd, kao interes Srbije. Prvo što nam pada na pamet je pitanje: “Pa, gde je do sada bio interes Srbije?”  Odgovor sigurno znate – u Partizanovim titulama. Čim je Zvezda trebala da se izdigne i zasedne na tron, pada odluka o osnivanju fantomskog mutanta.

A kada su predsednici NS Starsa (g. Pajić) i Crvene zvezde (g. Đaković) digli svoj glas kako bi stvari izašle na videlo i bile jasne svima koji prate hokej, po svim saznanjima koje imamo pristupilo se ucenama. Ali dok ne dođemo do tih ucena, da pojasnimo još jednom neke stvari. Svi dogovori Saveza i klubova bili su usmeni. Znači, nigde ne postoji pisani dokument (barem ga niko nije prezentovao javnosti) o saglasnosti klubova da HK Beograd učestvuje u plej-ofu i to sa prve pozicije, a da jedan klub (u ovom slučaju NS Stars) ispadne iz tog istog plej-ofa. Takođe, odmah nakon što je HK Beograd ispao iz MOL lige (nije ušao u plej-of) počela je zavrzlama o igračima koji su za njih igrali na pozajmici. Predsednik Crvene zvezde je jasno dokumentovao da su ti igrači Zvezdini i da nigde i nikada nije potpisano bilo šta što te igrače sprečava da se za domaći plej-of vrate u svoj matični klub. Ali, ne lezi vraže, da bi sprečili Crvenu zvezdu u pohodu ka šampionskoj tituli (jer sa povratkom tih igrača titula bi bila realnost) saznajemo da su isti ucenjivani da neće igrati sledeće godine MOL ligu ukoliko budu nastupili za Zvezdu u domaćem plej-ofu.

Verovatno u tom grmu leži zec, ako pogledamo da su predstavnici Zvezde u UO Saveza dali svoj glas “ZA” da HK Beograd igra plej-of. Verovatno se ni priča o pozajmljenim igračima više neće potezati, a po svim nekim pretpostavkama, hokejaški klub Crvena zvezda i sav njen pogon (što seniorski, a posebno omladinski) služiće za korist hokejaškog kluba Beograd, jer ko će za ime Boga da odbije da igra u MOL ligi!?!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама