СДЦЗ Хокеј

Zvezda dala saglasnost da HK Beograd igra plej-of, sudbina pozajmljenih igrača još se ne zna

Autor: CZBG

Nakon nekoliko dopisa od strane SKHL Crvena zvezda i NS Starsa upućenih savezu za hokej na ledu Srbije (SHLS), večeras je SHLS izdao saopštenje koje možete pročitati OVDE.

Naime, kako su nam ljudi iz Saveza večeras rekli, rukovodstvo SKHL Crvena zvezda je dalo saglasnost za učešće HK Beograd u predstojećem plej-ofu?!? Otkud odjednom ovakav zaokret, nije nam jasno, i skreno smo iznenađeni ovakvom odlukom. Ono što još više bode oči u svemu ovome je i to, da u saopštenju Saveza stoji, da su sve to bili usmeni dogovori oko učešća HK Beograd u plej-ofu. Znači, nigde ne postoji validan dokument u vezi toga!!! Pitamo se, a pitamo i sve odgovore u Savezu i klubovima: Kako je moguće da se u 21. veku ovakve stvari usmeno dogovaraju???

Na kraju svega ovoga ostaje otvoreno pitanje šta će biti sa igračima koji su Zvezdini (njih 12), a igrali su za HK Beograd? Uredništvo našeg portala poslalo je email na adresu Saveza, ali i na adresu predsednika kluba SKHL Crvena zvezda, gospodina Đakovića. Naime, treba da se podsetimo da je gospodin Đaković bio veoma koncizan u svom dopisu Savezu gde je naveo sledeće:

Dalje, svi igrači SKHL Crvene zvezde sa spiska iz priloga 1, imaju aktivne i važeće ugovore sa SKHL Crvenom zvezdom koji su uredno dostavljeni i trojno potpisani i nalaze se u SHLS-u, (primer ugovora dostavljen u prologu 2, rokovi važnosti ugovora svih igrača iz priloga 1. dostavljeni su u prilogu 3.) Iz svega navedenog i dodatno priloženog, jasno je da se pozajmica igrača nikada nije odnosila za seniorsko nacionalno prvenstvo Srbije, i nenormalno bi bilo to i predpostaviti da bi se jedan klub odrekao pozajmicom kompletnog svog seniorskog sastava u korist drugog kluba iz Srbije !!!!”

“Ovde sada nastaje opet konfuzija. Niotkud “isplivavaju” ugovori bez pravnog pokrića, i nasilno se igrači zadržavaju da besciljno ostaju u HK Beogradu. Igračima se predočava da će igrati za HK Beograd u nacionalnom prvenstvu Srbije, što je sa svih aspekata pravnih okvira, pravilnika o registarciji i zdrave logike apsolutno nemoguće da se ostvari.”

Da li će i ovo da padne u vodu, ostaje nam da vidimo. Činjenica je da je ova sezona puna apsurda i nepravilnosti sa svake strane. Ovim aktima Saveza i klubova doslovno je klupski hokej srozan na najniže grane. Iskreno se nadamo da SKHL Crvena zvezda neće biti poligon za proizvodnju igrača koji će, čim pokažu kvalitet, biti prekomandovani za potrebe HK Beograd, ali kako sada stvari stoje to za nas ne bi bilo veliko iznenađenje.

Da zaključimo…lakrdija u svakom pogledu. Odogvorni su na svim stranama i svi trebaju dobro da se zapitaju šta su napravili od srpskog hokeja na ledu i njegovih klubova.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама