Кошарка Кошарка/Вести СДЦЗ

Zvezda proslavila rođendan, košarkaši najbolji

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Na proslavi 72. rođendana SD Crvena zvezda, košarkaška sekcija je pokupila priznanja za najbolji tim, Dejan Radonjić je proglašen za najboljeg trenera, a Stefan Jović za najboljeg igrača minule godine.
SD Crvena zvezda proslavila je 72. rođendan. Mnogo godina je za nama, godina punih uspeha i istorijskih rezultata. Drugačije nije bilo ni minule godine koju je u potpunosti obeležila košarkaška sekcija Crvene zvezde.
Nije zgoreg podsetiti da su crveno-beli košarkaši u prethodnih godinu dana zabeležili zaista istorijske uspehe. Pored uspešno odbranjenih trofeja u ABA ligi i u Prvenstvu Srbije, KK Crvena zvezda mts ostvarila je istorijski plasman u Top 8 Evrolige. Takođe, klub može da se podiči tekućom sezonom. Crveno-beli košarkaši obezbedili su u ranoj fazi takmičenja prvo mesto na kraju regularnog dela sezone, osvojili Kup Radivoja Koraća i mimo svih očekivanja u 24 kola Evrolige upisali čak 14 pobeda. S toga, na proslavi 72. rođendana Crvene zvezde i priznanja za Zvezdine košarkaše nisu izostala.
Za najbolji tim u protekloj godini proglašena je upravo košarkaška sekcija Crvene zvezde. Nagradu je primio predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović, a dodelio je predsednik skupštine SD Petar Škundrić. Nebojša Čović je tim povodom rekao:
”Od avgusta 2011. godine ovo je drugi put da je KK Crvena zvezda proglašen za najbolji klub sportskog društva. Za nas je to značajno priznanje za sve što radimo i kakve rezultate pravimo. Nije lako, ali borimo se. Svaka nova sezona je novo dokazivanje, a sve prethodno ostaje u istoriji. Od starih lovorika ne može da se živi.”
Najbolji trener crveno-bele porodice je Dejan Radonjić. Njemu je priznanje dodelio jedan od najuspešnijih trenera u svetu sporta, čovek koji je sa Crvenom zvezdom i reprezentacijom Srbije osvojio sve što se u vaterpolu osvojiti može – Dejan Savić.
Još jedno individualno priznanje stiglo je na adresu KK Crvena zvezda mts. Naime, najbolji sportista minule godine u izboru SD Crvena zvezda je Stefan Jović – plejmejker i mozak uspešnih poduhvata crveno-belih na svim frontovima. Jović je istakao da je ovo za njega veliko priznanje:
”Pre svega želim da se zahvalim sportskom društvu i svim Zvezdašima koji su mi dodelili ovu nagradu koja mi predstavlja veliku obavezu i veliku čast. Kao mali sam sanjao da budem u Crvenoj zvezdi koja je moja velika ljubav. Nema ništa slađe kada osvojite sve šta smo mi uspeli da osvojimo sa voljenim klubom. Ovo je najlepše individulano priznanje koje sam dobio u karijeri pa uz rođenje mog sina mogu da smatram minulu godinom veoma uspešnom na svim poljima. Trudiću se da budem što bolji i ove godine”, istakao je Jović.
Srećan nam rođendan!

 

Скочи на траку са алаткама