Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: “Dodatnim iskorakom do pobede”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić pred utakmicu 24.kola Evrolige sa nemačkim Bambergom.
Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju u četvrtak ekipu Bamberga u utakmici 24.kola Evrolige.
Nova važna evropska utakmica za crveno-bele igra se u dvorani “Aleksandar Nikolić” u četvrtak od 19 časova. I ova utakmica ima epitet “visokog rizika” pa je klub pustio u prodaju manji kontigent ulaznica, koje su rasporodate u sredu.
Pred dolazak šampiona Nemačke, trener Dejan Radonjić imao je dosta kadrovskih problema, podsetimo, meč sa Olimpijom u ponedeljak nisu igrali Dangubić, Jović i Gudurić. Situacija nije idealna, ali je prema rečima trenera bolja, pred još jedno teško iskušenje za crveno-bele”:
“Bamberg je najbolji nemački tim, dugo godina, osim u trenutku kada je Bajern pre tri sezone prekinuo tu njihovu dominaciju. To je klub sa stabilnošću, ulaganjima, koji je odličan i u Evroligi. Bamberg ima odličnog trenera, igrače sa kvalitetom i velikim iskustvom, koji u ovogodišnjem formatu Evrolige i igrama koji je pokazao realno trebalo da bude i na boljoj poziciji. Imali su situacije kada su maltene na jednu loptu ili direktno na jednu loptu gubili i sav taj kvalitet igara u skoro svim utakmicama nisu valorizovali kroz još veći broj pobeda ili u poziciji, koja bi ih dovela u krug u kojem smo mi sada.
U sistemu igre koji postoji oni imaju značajan kvalitet, potrebno je da taj kvalitet igre koji razvijaju da im ne dozvolimo da dobrom igrom uzmu stvari u svoje ruke, neće to biti lako, ali trudićemo se da dođemo u takvu poziciju”
Za meč sa Bambergom prvi trener Crvene zvezde mts neće moći da računa na Nemanju Dangubića, situacija sa Markom Gudurićem i Stefanom Jovićem je bolja nego što je bila u ponedeljak. Ipak, Radonjić upozorava…:
“Situacija je nešto bolja što se tiče igrača Gudurića i Jovića, naravno videćemo koliko će oni realno moći da pomognu. Dangubić je počeo sa nešto jačim treninzima, pa bismo za desetak dana mogli da ga očekujemo u timu. Ambijent me podseća na neke momente koji se dešavaju ne samo ove, već i prethodnih godina. U trenucima u kojiima se igraju mečevi u kojima pobede i porazi dovode do nekih analiza, pa se ona nameće podsećanje na meč sa Žalgirisom, gde se takođe smatralo da bi bilo realno da dobijemo, a Žalgiris pobedio mnogo boljom igrom od nas. To nam je pokazalo da se nije desilo nerealno i ta iskustva moramo da stavimo u funkciju i osim nas i drugi razmišljaju slično. Ne zato što nismo željni pobede, već zato što i rezultati donose različte momente i sve te prognoze mogu da se analiziraju, ali mi smo generalno najbolji svedok loše procene na samom startu sezone.
Veoma cenim Bamberg, poštujem ih, nismo na nivou svojih najboljih iuzdanja i zato moramo da napravimom dodatne iskorake individualno i kolektivno i da u sjajnom ambijentu dođemo do još jedne pobede”
Kapije dvorane “Aleksandar Nikolić” otvaraju se u 16.30 časova, a meč će direktno prenositi TV “Sportklub”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама