СДЦЗ Хокеј

Zvezdini klinci slavili u derbiju

Autor: CZBG, SKHL Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde do 12 godina slavili su u derbiju srpskog šampionata. Savladan je večiti rival, Partizan, rezultatom 3:1, nakon izvođenja penala. U regilarnom toku bilo je 1:1.

Foto: Vukašin Stević, CZBG

Ekipa našeg trenera Vukašina Stevića apsolutno dominirala tokom cele utakmice (odnos šuteva 20:42 u našu korist) i činilo se da će bez većih poteškoća savladati večitog rivala. Međutim…

Pak jednastavno nije hteo u gol, ponajviše zahvaljujući izvanrednom golmanu crno-belih, Željku Bodišu, koji je odbranio cak 41 direktan šut.
Partizan je igrao na kontra napade i iz jedne takve situacije je i poveo 1:0, sredinom druge trećine.
Od tada pa do kraja igralo se viktorije ispred Partizanovog gola, ali je tek pri kraju treće trećine Relja Milošević na jedvite jade ugurao pak preko leđa golmana Bodiša i Zvezda je izjednačila.
Nastao je delirijum u publici koje je bilo tri puta više nego li na utakmicama MOL lige.

U nastavku su se ređale prilike i šutevi na gol Partizana (u trećoj trećini su samo jednom uspeli da iznesu pak iz svoje trećine), ali gola za pobedu u regularnom vremenu nije bilo. Naš najbolji igrač i kapiten, Kosta Mladenović, je čak tri puta izlazio jedan na jedan, oči u oči, sa golmanom Partizana, ali nije uspeo da postigne gol.

Odigrani su potom i produžeci, ali je ostalo 1:1. Pristupilo se izvođenju penala.
Prvi penal je izveo Lazar Lalošević i fenomenalnom NHL fintom je “slomio” Partizanovog golmana.
Potom je naš golman Filip Korenić odbranio pokušaj Janka Alijevića, da bi jedina devojčica u našoj selekciji do 12 godina, Valentina Vrhoci, postigla drugi i ispostavilo se pobednički gol, jer je Partizan promašio i drugi penal (prema pravilima za taj uzrast, izvode se tri penala).

Evo šta je trener Vukašin Stević rekao posle meča: “Imali smo jednu psihološki vrlo tešku utakmicu. Imali smo problem sa realizacijom kao i sa isključenjima, ali smo u trećoj trećini ipak uspeli da slomimo golmana Partizana. U penal seriji smo rutinski odradili posao.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама