SDCZ Hokej

Đaković: “Ne zbunjujte Crnogorca”

Izvor: SKHL Crvena zvezda

Poštovani ,

Da se samo na kratko nadovežem na predhodni dopis i istaknem svoju dodatnu zabrinutost kada je u pitanju odnos SHLS prema igračima poput Dominika Crnogorca.

Našoj seniorskoj nacionalnoj selekciji je izuzetno dragoceno da ima igače koji su svoja hokejaška znanja stekli u najozbiljnijim hokejaškim nacijama, a da istovremeno imaju osnov i želju da dobiju državljanstvo Republike Srbije. U skladu sa IIHF kriterijumima i ispunjenjem propisanih uslova da su dve takmičarske sezone odigrali u državnom prvenstvu Srbije i steknu pravo da nastupaju i za nacionalni sastav Srbije.

Ovo je jasno veliki znak patriotizma i ne često viđena spremnost da se ispune zadati kriterijumi i uslovi da bi se sa takvim osobama neodgovorno odnosili.

Smatram da je dužnost i samog SHLS-a i njenih nadležnih organa i osoba da sa svoje strane učine sve da se taj ceo proces odvije kvalitetno jer dobijaju jednog hokejaški osposobljenog igrača reprezentativca Srbije.

Dominik je početkom prošle sezone (2015/16) stigao iz Kanade u SKHL Crvenu zvezdu, potpisao ugovor i tu sezonu odigrao za SKHL Crvenu zvezdu. Ove sezone, očigledno na osnovu svojih igračkih kvaliteta, je zatražen na pozajmicu uz još 11 igrača SKHL Crvene zvezde od strane HK Beograda radi nastupa u takmičenju MOL lige.

Umesto da se sada sve učini da u svom klubu (SKHL Crvena zvezda) odigra barem jednu utakmicu u senirskom nacionalnom prvenstvu Srbije, čime bi ispunio IIHF kriterijume i ostvario pravnu formalnu mogućnost da se SHLS obrati IIHF-u za saglasnost da Dominik Crnogorac bude punopravni član reprezentacije Srbije, neodgovornim odnosom, nepotrebnim zbunjivanjem i iskrivljenim predstavljanjem stvarnosti, određene vrlo visoko pozicionirane osobe Srpskog hokeja samo usporavaju gore pomenuti proces.

Ovim putem molim Vas lično, obzirom da niste jedna od spornih osoba, da pozovete Dominika Crnogorca, upoznate ga sa pravno formalnim aspektima njegovog statusa u SHLS i uputite ga da u svom matičnom klubu ispuni neophodne kriterijume kako bi se i formalno domogao željenog statusa kao inače najbitnijeg razloga njegovog dolaska da igra hokej u Srbiji, odnosno da već ove godine u aprilu bude kandidat da obuče nacionalni dres Srbije !!!!
Iskreno se nadam da će se i ubuduće na jedan adekvatan i kvalitetan način voditi briga o svakom novom “Dominiku Crnogorcu” bez obzira u koji klub inicijalno stigao u Srbiju.”

Sportski pozdrav,

Goran Đaković , predsednik SKHL Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama