Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda slomila otpor Mornara

Autor: CZBG, Aleksa K.

Crvena zvezda je, posle izuzetno teškog rasporeda, dočekala Mornar iz Bara u 20. kolu ABA lige. Tim koji je osokoljen pobedom protiv Budućnosti u prošlom kolu hteo da još jednim trijumfom protiv favorita obezbedi opstanak u ligi. Crveno beli su pobedom (82-71) došli do perfektnog skora 20-0 u ABA ligi. Sa tribina su utakmicu posmatrali Jović i Dangubić, dok je najkorisniji igrač eurolige januara meseca, Ognjen Kuzmić,  ceo meč presedeo na klupi za rezervne igrače.

Фотографија корисника Czbgtv

Utakmicu je otvorio trojkom Dobrić, na drugoj strani je Voler pogodio “dugu” dvojku. Delovalo je da će domaći tim posle monstruozne blokade Dobrića zaigrati angažovanije i agresivnije, ali desilo se upravo suprotno. Osam izgubljenih lopti do kraja četvrtine na samo 2 timske asistencije, uz gomilu defanzivnih propusta obeželili su prvi deo igre za crveno-bele. Mornar pogađa otvorene trojke i odlazi zasluženo na odmor posle prvih 10 minuta 23:9.

Drugi kvartal počeo je, kao i meč, trojkom Zvezde, koju je pogodio Lazić. Mornar je tada imao i 15 poena prednosti, ali su crveno beli poenima sa linije slobodnih bacanja malo smanjili i dalje dvocifreni zaostatak. Interesantno je da je publika u Pioniru reagovala i pokušavala da trgne uspavanu Zvezdu. Domaći su jako teško ulazili u reket, što je rezultovalo velikim brojem šuteva spolja koje, za razliku od gostiju, nisu pogađali, ali su uspeli agresivnom odbranom da smanje do poluvremena na 43:36

Zvezda drugo poluvreme počinje mnogo agresivnije na oba kraja terena, uspeva da smanji na minus šest, ali Mornar ponovo pravi seriju i vraća na +14. Ispostavilo se da je to bilo sve od Barana na ovom meču. Trojkom Gudurića i poenima Simonovića domaći do kraja ovog perioda, uz dosta izvedenih slobodnih bacanja, dolazi do vodjstva 57:56.

Baranima je stao šut, dok su domaći konačno počeli da pogađaju spolja. Posle par minuta crveno beli su se rezultatski odlepili i napravili dvocifrenu prednost koju su održavali do samog kraja, za konačnih 82:71.

Фотографија корисника Czbgtv

Trener crveno belih, Dejan Radonjic, je na teren izveo kombinovanu petorku DženkinsDobrićSimonovićMitrovićBjelica, postava koja se ove sezone ni jednom nije našla na parketu. Takođe, petorka VoltersDženkinsLazićSimonovićTompson se nije najbolje snašla. U jednom momentu igrači su delovali kao da ne znaju gde treba da stoje i kuda da se kreću, što se moglo videti kada je Simonović počeo da maše rukama, vidno isfrustriran. Bilo je dosta problema u organizaciji napada, puno izgubljenih lopti, što je posledica neuigranosti i manjka koncentracije kod nekih igrača zbog umora. Gosti su došli sa namerom da zatvore reket i pokušaju da nateraju domaće igrače da što više šutiraju izvan linije 6,75 (povremeno i zonskom odbranom). Crveno-beli ih uglavnom nisu pogađali do poslednje deonice, što je rezultiralo sa +14 za goste krajem prve i sredinom treće četvrtine. Treba napomenuti da su domaći u meč ušli nedovoljno motivisano i agresivno, što je i logično posle serije teških mečeva sa evropskim gigantima i napornih putovanja.

Фотографија корисника Czbgtv

Marko Simonović je ponovo bio najefikasniji, uprkos prilično lošem šutu iz igre. Na ovoj utakmici je bio pravi lider ekipe. Ceo meč je bez straha preuzimao odgovornost i vukao ekipu. Pokušavao je od početka meča da razmrda saigrače svojom agresivnošću i gestikulacijama.

Branko Lazić – Zvezdin spartanac, igrač kojem nikada ne nedostaje motivacije i koji uvek daje 100% svojih mogućnosti. Daje pravi primer svojim saigračima kako treba da izgledaju na terenu. Ove sezone je dosta napredovao u napadu, počeo je da pogađa za tri poena, ulazi ćešće pod koš. Verovatno jedan od  najboljih odbrambenih igrača u Evropi. Danas odličan na oba kraja terena.

Ognjen Dobrić– Trojka na otvaranju utakmice i blokada sredinom prve četvrtine je sve što smo danas videli od njega za sedam minuta na parketu. U stilu igre koji forsira Dejan Radonjić, pre svega u odbrani, on je trenutno jako daleko od nivoa na kome bi trebao da bude da bi dobijao veću minutažu u ABA ligi, da ne govorimo o Evroligi. Pre svega se to odnosi na igru 1 na 1, pik en rol i probijanje kroz blokove, u kojima redovno ostaje. Momak je veliki potencijal, bez ikakve sumnje. Poseduje solidan šut sa distance i neverovatne fizičke predispozicije. Za sezonu, dve bi trebao da čini okosnicu ekipe. 

Marko Gudurić– Poprilično loše izdanje danas i generalno loša forma u poslednje vreme. Bez koncentracije, volje i samopouzdanja na terenu deluje bezidejno. Zbog kontstantog kašnjenja u odbrani dobija manju minutažu. Ipak, ostaje da se nadamo da će se uskoro vratiti u formu i nastaviti tamo gde je stao prošle sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама