Кошарка Кошарка/Вести

Kuzmić MVP Evrolige u januaru

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Serija od sedam uzastopnih evroligaških pobeda Crvene zvezde mts propraćena je i individulnim priznanjem koje je stiglo sa adrese Evrolige za centra crveno-belih Ognjena Kuzmića.

Košarkaši Crvene zvezde mts uspeli su nešto što nikome nije uspelo u ovoj sezoni Evrolige, vezali su sedam uzastopnih pobeda. U tom trijumfalnom nizu isticali su se gotovo svi igrači što se pokazalo i kao najveći kvalitet crveno-belih. Timska igra i jaka odbrana podigli su nivo igre svakog pojedinca na viši nivo.

S toga, ne čudi i da je na individualnom planu stiglo priznanje i to iz Evrolige. Po izboru najelitnijeg evropskog takmičenja, najkorisniji igrač meseca januara je Ognjen Kuzmić. U prvom mesecu ove kalendarske godine sjajni centar je beležio sjajne partije, a pored odličnog statističkog učinka plenile su i potezi koje statistika ne otkriva. U sjajnoj seriji pobeda Kuzmić se nosio sa centrima prepunim evroligaškog iskustva, a ako se samo oslonimo na januar to su Judo, Cirbes, Ajverson, Javtokas, Burusis, Vojtman, Barnjani i drugi. Nikako ne treba zaboraviti i fenomenalan doprinos Ognjena Kuzmića u odbrani koja je u januaru u Evroligi primala prosečno samo 67,2 poena.

Sve navedeno jasno pokazuje da je u žestokoj konkurenciji najboljih evropskih igrača zasluženo odneo laskavo priznanje MVP-ija za januar. I to u mesecu u kom je odigrano čak pet rundi najjačeg evropskog takmičenja.

[youtube id=”F6gSbyWSdcY”]

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама