Остали спортови

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE!

Izvor: SD Crvena zvezda

Ragbisti BRK Crvena zvezda trijumfovali su protiv Partizana rezultatom 8:26 u 7. kolu Prvenstva Srbije u ragbiju 15 i tako matematički osvojili šampionsku titulu za ovu sezonu!

Meč je otvoren uspešno izvedenim šutem kaznenog udarca Andrića za tri poena i ranim vođstvom RK Partizan u 6. minutu. U celom prvom poluvremenu viđena je tvrda igra sa teritorijalnom prednošću našeg tima. Iako je BRK Crvena zvezda u prvom poluvremenu imala par pehova sa povredama igrača, uspeli su naši ragbisti da završe prvo poluvreme sa pozitivnim rezultatom. U poslednjem minutu prvog poluvremena skram Zvezde je uspešno izvršio pritisak na skram Partizana i uspeo da osvoji loptu pred samim esejem Partizana. Nakon toga je čep Arsić postigao prvi esej u prvom poluvremenu, a Nedeljković je uspešno realizovao transformaciju. Tako da se na odmor otišlo sa prednošću BRK Crvena zvezda od 3:7.

Crveno-beli su iskoristili nalet u kome su bili krajem prvog poluvremena novim esejom Jankovića u 43. minutu, na samom početku drugog poluvremena i na taj način povećala prednost, a Nedeljković je ponovo bio uspešan u transformaciji i postavio rezultat 3:14. To nije bilo sve od Jankovića na ovoj utakmici pošto je u 57. minutu, u trenutku kada je Zvezda imala igrača manje na terenu, uspeo da preseče pas Partizanovih igrača i postigne još jedan esej koji je ovoga puta transformisao A. Đorđević(7). Nakon toga igrači Partizana dižu nivo igre i uspevaju da smanje prednost preko prodora Srećkovića koji postiže esej i postavlja rezultat 8:21. Na samom kraju drugog poluvremena, u 79. minutu debitant u crveno-belom dersu A. Đorđević(3) postiže esej i postavlja krajnji rezultat meča 8:26.

RK Partizan: Stanić, Medić, Joksimović, Sretković, Ničić, Nenadović, Krstić(c), Preradojević, Andrić, Avramović, Radić, M.Ljubičić, Glišić, Dejanović, Spasenović, A.Ljubičić, Stamenković, Radeka, Šošić.

BRK Crvena zvezda: Bućan, Sretenović, A.Đorđević (3), Joksimović, Idrizović, Radić, A.Đorđević (7)(c), Arsić, Nedeljković, Janković, P.Vasić, M.Vasić, Banduka, Kajan, Belić, Brkić, Mađanović, Stefanesku, Arsenijević.

Poeni RK Partizan:
Eseji: Srećković.
Konverzija: Andrić.

Poeni BRK Crvena zvezda:
Eseji: Arsić, Janković 2, A. Đorđević(3).
Konverzije: Nedeljković 2, A. Đorđević(7).

Crvena zvezda je odbranila titulu i po drugi put u istoriji postala šampion Srbije!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама