Остали спортови

ZVEZDINI ŠAMPIONI NA PROMOCIJI DžUDOA U OŠ „SVETI SAVA“

Izvor: SD Crvena zvezda

Nedelja džudoa u Beogradu – posle Prvog Zvezdinog festivala nastavljena je promocijom olimpijskog borilačkog sporta u OŠ „Sveti Sava“ u srcu srpske prestonice.

U školskoj sali postavljene su strunjače na kojima su sa mladim Vračarcima vežbali asovi tatamija Milica Nikolić evropska šampionka (do 23 godine) i Strahinja Bunčić evropski šampion (za kadete).

– Drago mi je da smo naš lepi sport predstavili deci Osnovne škole „Sveti Sava“. Uživali smo vežbajući sa njima. Džudo je pre svega sport koji razvija duh i telo i zato je veoma koristan za razvoj svakog deteta. Nedelja džudoa koju je organizovala Crvena zvezda je bogata događajima koji su uvod u završnicu promocije Evropskog seniorskog kupa u Beogradu koji će okupiti vrhunske borce – istakla je Milica Nikolić.

Džudiste Zvezde kao i čitavu akciju Nedelja džudoa u Beogradu podržao je i predsednik SO Vračar Milan Nedeljković.

– Izuzetno mi je drago da je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ na teritoriji naše opštine organizovana promocija ovako lepog događaja, Evropskog džudo kupa „Srbija opena“. Deca su imala prilike da vežbaju sa reprezentativcima Srbije, evropskim šampionima Milicom Nikolić i Strahinjom Bunčićem. Kao predsednik opštine želim da pozdravim i podržim ovakve sportske događaja. Naročito kada je u pitanju sport sa dugom tradicijom kao što je džudo. Nadamo se odličnim rezultatima na „Srbija openu“ kada su u pitanju naši reprezentativci – rekao je Milan Nedeljković.

Đaci Osnovne škole „Sveti Sava“ poznati kao odlični učenici, ali su jednako dobri i na različitim sportskim terenima.

– Ova promocija za našu školu znači puno. Iako mi nemamo nastavu kada je u pitanju ovaj sport, deci treba predstaviti džudo. Osnovna škola Sveti Sava je poznata da ima desetak disciplina u okviru poslepodnevnog produženog boravka. Drago mi je da su naši gosti, pokazali sve lepote ovog sporta, a vidim da imamo i učenicu naše škole koja trenira džudo i koja se uspešno nosi sa srpskim reprezentativcima – rekao je direktor „OŠ Sveti Sava“ Dejan Stanković.

Da promocija Nedelje džudoa u Beogradu protekne u najboljem redu pobrinuo se tim na čelu sa Zoranom Avramovićem, direktorom Crvena zvezda marketinga.

– Sve je proteklo kako je planirano sa decom koja žele da nauče nešto novo od šampiona, kao što su Milica Nikolić i Strahinja Bunčić. Kad imamo naklonost svih onih koji razumeju važnost promocije sporta kakav je džudo onda je to odlična najava za Evropski kup za seniore u Šumicama ovog vikenda, na kojem će biti preko 400 učesnika iz 30 zemalja. Mislim da je ovo bila najlepša najava i obradovao bih se kada bi neki od ovih dečaka i devojčica koji su prisustvovali ovoj promociji došli u subotu i nedelju u Šumice – istakao je Zoran Avramović.

Zvezdini prvotimci Milica Nikolić i Strahinja Bunčić podelili su majice đacima i pozvali sve učenike OŠ Sveti Sava da dođu u Šumice ovog vikenda, da 8. i 9. oktobra uživaju u vrhunskom džudou na devetom Evropskom seniorskom kupu „Srbija openu“.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама