Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Šampion siguran na startu ABA lige

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts, ubedljivim trijumfom započeli su odbranu titule u ABA ligi j.t.d, savladavši ekipu MZT-a iz Skoplja rezultatom 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23).
Branilac titule, u prvom kolu bio je siguran na svom parketu protiv MZT Skoplje Aerodroma rezultatom 91:69 (27:20, 22:10, 20:16, 22:23). Pred 3746 gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić”, najbolji pojedinci u ekipi Zvezde bili su Gudurić sa 16 poena, Mitrović i Bjelica su dodali po 13, dok je kod gostiju najefikasniji bio Ksavijer Tejms sa 17 poena.
Startna petorka: Jović, Mitrović, Dangubić, Kuzmić, Dženkins.
Dobro su otvorili susret crveno-beli, predvođeni Stefanom Jovićem, koji je odlično organizovao napade i razigravao saigrače. Čak deset igrača promenio je trener Radonjić u prvoj deonici i upravo na taj način je razbijao ritam gostiju, dok su košarkaši Zvezde sa druge strane uvećavali prednost koja je iznosila 27:20 posle prvih deset minuta igre. U jednom momentu su gosti prišli na minus 3, ali je onda usledila serija Zvezde, koju je sa 7 vezanih poena poveo Gudurić, a posle zakucavanja Kuzmića bilo je plus 11. Briljirao je srpski šampion na oba kraja terena i do poluvremena u potpunosti nadigrao goste rezultatom 49:30.
Nije mnogo toga novog viđeno u nastavku, crveno-beli su sigurnom igrom održavali visoku prednost, a svoju šansu dobio je i Ognjen Dobrić. Stefan Jović dobio je nezgodan udarac posle duela sa igračem MZT-a, zbog koga je morao da napusti teren, ali se ubrzo nakon nekoliko minuta igre vratio na parket i dirigovao napadačkim arsenalom aktuelnog šampiona. Pred start poslednje deonice bilo je 69:46. Pametnom i lepršavom igrom, košarkaši Zvezde priveli su meč kraju i ubeležili prvi trijumf  rezultatom 91:69, na dugačkom putu odbrane titule.
KK Crvena zvezda mts: Rebić 4, Dangubić 6, Mitrović 13+7sk, Lazić 7, Simanić 2, Dobrić, Simonović 3, Dženkins 6, Gudurić 16, Jović 11+6as, Kuzmić 10, Bjelica 13.
Čarls Dženkins:
Napravili smo prvi korak u sezoni, ostvarili pobedu, i iz ovoga treba da gradimo dalje.
Dejan Radonjić:
Dobar početak sezone, pobeda koja nam je bila najbitnija. Znate da na startu može da bude teško. Mi smo savladali dobru ekipu MZT-a i nastavljamo da se spremamo već za sledeću utakmicu sa Cedevitom, koja je po svim parametrima jedan od najozbiljnijih kandidata za tiutulu u ABA ligi. Odigrali smo meč sa jednim odgovornim načinom, posebno u odbrani, iako je bilo elemenata na kojima treba da radimo, ali sugurno da može biti bolje. Pokušaćemo svim snagama da zabeležimo trijumf protiv Cedevite, koja će biti motivisana posle poraza od Budućnosti. Hvala publici, nadam se da će biti puna hala protiv Cedevite, jer nam je podrška preko potrebna na startu sezone.
Naredni meč, košarkaši Crvene zvezde mts igraju već u ponedeljak od 21h, kada u dvoranu “Aleksandar Nikolić” stiže zagrebačka Cedevita.

 

Скочи на траку са алаткама