Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Prvo kolo ABA lige: Crvena zvezda – MZT, najava

Autor: CZBG, Stefan N.

Nakon (pre)duge letnje pauze, došlo je vreme za novu sezonu u kojoj Crvena zvezda brani duplu krunu. Prvi protivnik crveno-belih biće ekipa iz Makedonije, MZT.

Tim iz Skoplja se pojačao tokom leta, i sa velikim ambicijama ulazi kako u ABA j.t.d. ligu, tako i u EuroCup. Svaka linija tima je pojačana, pre svega stranim igračima. Selekcija je urađena tako da će MZT moći da se bori na dva fronta.

Na bekovskim pozicijama igraće holandski reprezentativac Charlon Kloof, kao i Xavier Thames. Reč je o bekovima koji poseduju izuzetan kvalitet za nivo košarke koji zahteva Jadranska liga. Kloof je došao u MZT iz Italije, dok je Thames prošlu sezonu proveo u razvojnoj NBA ligi. Na poziciji niskog krila, starter je Đorđe Drenovac, koji je pod znakom pitanja za ovu utakmicu zbog povrede. U reketu glavnu reč vode Josh Smith koji je u glavni grad Makedonije došao direktno sa koledža. Ovaj 23-godišnjak, igraće uz prekaljenog internacionalca Juru Lalića, koji je već promenio nekoliko ABA klubova.

Ovaj spoljni trio Kloof-Thames-Drenovac će sigurno biti glavni pogon ekipe iz naselja Aerodrom. Sva tri igrača poseduju individualni kvalitet da postignu određeni broj poena i tako pomognu svojim saigračima da dođu do pobede.

Snagu ove ekipe pokazuje i klupa, gde se pre svega nalaze Torey Thomas na bekovskim pozicijama i Jeremiah Massey na unutrašnjim. Oba igrača su poznata ovdašnjoj javnosti. Thomas je plejmejker koji je nastupao za Partizan, dok je Massey makedonski reprezentativac koji sa svoje 34 godine u svom košarkaškom CV ima klubove poput Real Madrida, Bamberga, Lokomotive Kubanj. Rotaciju još pojačavaju Uroš Lučić na poziciji centra, dok Marko Simonovski ekipi donosi šut za tri poena, sa pozicije beka šutera i niskog krila.

Roster od 12, popunjavaju 20-godišnji makedonski igrači: Andrej Cvetkovski, Adem Mekić i Ljubomir Mladenovski.

Tim MZT-a sa klupe predvodi 38-godišnji stručnjak Emil Rajković. Rajković se u Makedoniju vratio iz Poljske, gde je predvodio Slask.

„Aerodrom“ ove godine u ABA želi da sleti među četiri ekipe, i roster je zaista selektiran na taj način. Uloženo je dosta novca, i to se vidi po strancima pre svega na bekovskim pozicijama koji su dovedeni. Ovo će biti zaista nešto teži ispit za još nekompletnu Crvenu zvezdu, koja i dalje na tržištu aktivno traži pojačanja.

Utakmica se igra u petak, sa početkom u 19 časova. Prenos će biti emitovan na kanalima Arene sport.

Скочи на траку са алаткама