Рукомет Рукомет/Вести

Kljajić Zvezdin, blizu i Mitić

Izvor: Zvanični sajt sportskog društva

Rukometni klub Crvena zvezda nastoji da se pojača pred nastavak sezone i učini snažnijim svoj tim pred sada već izvesno učešće u plej-ofu. Zbog toga je redove crveno-belih već pojačao Aleksa Kljajić iz Crvenke, a očekuje se paraf i Mihajla Mitića iz Železničara.

Aleksa Kljajić je rođen 19. jula 1996. godine, visok je 190 cm i igra na poziciji desnog krila. Vrlo je perspektivan, levoruk rukometaš i član juniorske reprezentacije Srbije, koja je minulog leta učestvovala na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Aleksa je na ovom takmičenju postigao 12 golova u dresu sa državnim grbom, a saigrači su mu bili Spasoje Gačević i Stefan Damjanović, takođe velike nade crveno-belih. Ranije je bio član i selekcije Srbije do 17 godina, a visok kvalitet potvrdio je u ovoj sezoni, kada je u dresu Crvenke bio treći strelac Super B lige sa 80 golova na 11 susreta. Od toga je 47 puta bio strelac iz igre, a 33 puta sa linije sedam metara. Imao je visok procenat u realizaciji sedmeraca od 89,2 odsto (33/37), po čemu je takođe bio treći u Super B ligi Srbije. Ovaj izuzetno nadareni mladić već je zaigrao za Zvezdu u prijateljskoj utakmici protiv Bahreina pre par dana, kada je postigao tri gola. Do kraja sezone nastupaće za naš klub na dvojnu registraciju, a zatim će potpisati stalni ugovor.

Očekuje se da za Crvenu zvezdu vrlo brzo ugovor potpiše i Mihajlo Mitić, koji će takođe predstavljati veliko pojačanje, obzirom da je jesenju polusezonu završio u velikom stilu kao drugi strelac Super lige sa 70 golova na 12 utakmica u dresu niškog Železničara. Mitić je rođen 3. februara 1997. godine, visok je 195 cm i igra na poziciji desnog beka. On je takođe bio član selekcije Srbije do 19 godina, ali nije igrao na Mondijalu u Rusiji. Koliko će Zvezda dobiti njegovim dolaskom najbolje govori podatak da je od 12 ligaških utakmica ove sezone na čak šest bio najbolji akter, pa je trenutno vodeći na MVP listi u elitnom rangu takmičenja. Dva puta je postigao dvocifren broj golova i to u trećem kolu na gostovanju u Požarevcu, kada se 13 puta upisao u strelce u porazu rezultatom (24:25), dok je 11 golova postigao u porazu od Radničkog (22:35) na gostovanju u Kragujevcu u okviru petog kola Super lige.

Crveno-belima su porasle ambicije u iščekivanju borbe za titulu na proleće, tako da su osveženja u redovima ekipe Nenada Peruničića došla sa jasnim ciljem da se ekipa uhvati u koštac za jedno od prva dva mesta koja vode u regionalnu SEHA ligu, a rivali poput Vojvodine i Spartaka sigurno ne žele tako lako da prepuste svoje pozicije koje su stekli u minuloj sezoni.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама