Рукомет Рукомет/Извештаји

Remi crveno-belih rukometaša u Šapcu

Izvor: www.rkcrvenazvezda.rs

Rukometaši Crvene zvezde i Metaloplastike podelili su bodove u derbiju 2. kola Super lige Srbije remijem (22:22) u Šapcu. Sjajnu partiju pružio je Zvezdin čuvar mreže Dejan Zlatanović, koji je imao 19 uspešnih intervencija i jedan odbranjen sedmerac.

Potpuno egal utakmica u Šapcu protekla je u rezultatskoj klackalici. Čas je Metaloplastika imala gol prednosti, čas Zvezda, a najčešće je rezultat na semaforu bio poravnat. Crveno-beli su poveli sa 8:7 u 22. minutu, pa su Šapčani preokrenuli na 12:11 dva minuta pre odlaska na odmor, da bi ekipa Nenada Peruničića izjednačila u finišu prvog dela, pa nijedan tim nije ostvario vođstvo u prvih 30 minuta.

U nastavku se igralo u istom stilu sve do 43. minuta, kada crveno-beli uspevaju da se odlepe na tri gola razlike (19:16). Zlatanović je dominirao između stativa, pa su rukometaši Metaloplastike u drugom poluvremenu još teže uspevali da zatresu mrežu. Međutim, brzo su se vratili iz zaostatka i samo pet minuta kasnije poveli sa 21:20. Nenad Mandić je u 59. minutu izjednačio na 22:22 i doneo bod crveno-belima. Čvrsta igra i raspoloženi golmani na obe strane doveli su do toga da su u poslednjih desetak minuta postignuta ukupno tri gola, pa su na kraju i jedni i drugi morali da se zadovolje remijem, što je bio i najrealniji rezultat.

U redovima Crvene zvezde najefikasnije su sa po šest golova bile novajlije Uroš Radosavljević i Nikola Damnjanović, dok je za Metaloplastiku devet golova postigao Mladen Ivanović, koji je u letnjem prelaznom roku upravo iz Zvezde stigao u Šabac.

Metaloplastika – Crvena zvezda 22:22 (12:12)

Šabac – Dvorana: Gimnazije. Gledalaca: 1.100. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Metaloplastika 5 (4), Crvena zvezda 7 (5).Isključenja: Metaloplastika 4, Crvena zvezda 6 minuta.

Metaloplastika: Maksimović, Milovanović, Došen, Stevanović, Marinović, Bomaštar, Arsić (16 odbrana, 2 sedmerca), Savić 1, Jezdimirović, Mitrović, Dragićević 3, Jevtić 1, Ivanović 9, Marković 3, Petrović, Ostojić 5.

Crvena zvezda: Šotić 2, Bojičić, Radosavljević 6, Dragutinović 1, Vokši, Damnjanović 6, Gačević, Rodić, Antelj, Radoničić, Zlatanović (19 odbrana, 1 sedmerac), Todorović 2, Mandić 4, Babić 1, Vujović, Milutinović.

Posle nekompletnog 2. kola na tabeli vodi Rudar iz Kostolca sa četiri boda, a za njim slede Crvena zvezda i požeška Sloga sa po tri boda. U sledećem kolu crveno-beli dočekuju Moravu iz Velike Plane.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама