Рукомет Рукомет/Вести

Rukometaši: stabilna Zvezda!

Izvor: rkcrvenazvezda.rs

Rukometni klub Crvena zvezda potpuno je finansijski stabilan, a glavni cilj naredne sezone biće plasman u plej of Superlige, poručio je predsednik Mirko Butulija na konferenciji za medije u Medija centru SD Crvena zvezda.

On je istakao da klub prvi put ima budžet, što znaci da će svi ugovori sa igračima biti ispoštovani.

Klub je finansijski apsolutno stabilan. Prošle godine vratili smo 70 odsto dugovanja, a sadašnji buidžet omogućava da sve ugovore sa igračima ispunimo – rekao je Butulija na konferenciji za novinare u prostorijama SD Crvena zvezda.

On je naglasio da „nijedan dinar u Zvezdu nije došao od države“.

– Oslonili smo se na sopstvene resurse. Niti očekujemo, niti trazimo pomoć od države – rekao je Butulija i dodao da mu je drago što je Rukometni savez Srbije ove godine izašao u susret klubovima i omogućio im privremene licence.

Jedino što mi smeta jeste netransparentnost i činjenica da se ne radi o stalnim, već o privremenim licencama – rekao je Butulija i dodao da je Zvezda ove godine „zasluženo dobila svoju licencu“.

Ove godine je ukinut propis po kojem se oduzimaju bodovi klubu koji ima dugovanja. Nadam se da će propisi ostati ovakvi i narednih godina – rekao je Butulija.

Trener Nenad Peruničić istakao je da je Crvena zvezda sada „zdrav klub“ i da su im glavne ambicije vezane za plej-of.

Imamo mlađi tim nego prošle godine. Važno je da je ostalo malo dugovanja i da su stipendije realne. Igrače učimo da ne zaziru od protivnika, da uče da igraju na svim pozicijama i da se dokazuju jedino na terenu – rekao je Peruničić.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама