Рукомет Рукомет/Вести

Nenad Peruničić: Ispunili smo cilj – preživeli smo

Autor: CZBG, izvor: novosti rs.

Zavesa na Super ligu je spuštena. U crveno-belom taboru, pomešana osećanja. Ambiciozno su krenuli ove sezone, pokazali kvalitet, ali su ih povrede prvo omele, a potom i desetkovale, pa su se, umesto, u plej-ofu našli u plej-autu i grčevitoj borbi za opstanak. Odahnuli su tek po isteku meča poslednjeg kola, sa Požarevljanima, u Beogradu. Trener Nenad Peruničić objašnjava šta se sve dogodilo ove sezone i da je na kraju, ipak, zadovoljan.

Ovo nije godina koju želimo da zaboravimo. Rizikovao sam još u avgustu kada sam sastavljao ekipu. Bilo je jasno da samo želimo da preživimo. Da su svi igrači ostali zdravi, realnost bi bio plasman u plej-of, ali zadovoljni smo jer je ispunjen cilj – počeo je razgovor trener Peruničić.

Povrede su pratile mlade igrače Zvezde od prvog do poslednjeg meča. Nekada zdravih nije bilo dovoljno ni za trening, ali su zbili redove i spasili status superligaša.

Previše povreda… Osetio se izostanak Vukovića, braće Dimitrić, Milutinovića… Maler za malerom. Svaka druga povreda – duža pauza. Gotovo na svakom meču po nekoliko povređenih igrača, lakše povrede da i ne računam.

Umesto borbe za vrh, jedva bekstvo sa dna.

Zaslužili smo mnogo više. Ispalo je sve dobro na kraju. Nije trebalo da se nađemo u ovakvoj situaciji, da u poslednjem kolu odlučujemo o opstanku u ligi. Sistem plej-auta je veoma nelogičan. Prenosimo bodove iz prvog dela, a zatim nam se oduzimaju, ne želim o tome ni da govorim. Bitno je da je teška godina završena. Naš cilj je osim opstanka bio i da vratimo dugove, što je uprava uspela da učini i na tome sam im zahvalan. Moje je bilo da ne srljam dublje u dugove, pa je jedan od koraka bio i moje ponovno oblačenje dresa.

Još zimus je u Maribor otišao Vojislav Brajović, a sada i kapiten Vladimir Cupara kreće put Španije i Ademar Leona.

Rekao sam još tada da Brajović nije zreo za inostranstvo, ali je otišao. Što se Cupare tiče, želeo sam da baš on bude kapiten. Potpuno je to zaslužio i drago mi je što je došao u situaciju da naplati trud. On je sjajan i kao osoba i kao sportista. Pošten je momak i veliki radnik. Želim mu svu sreću i verujem da će u godinama koje dolaze da napravi zaista lepu i veliku karijeru u inostranstvu – lepim rečima je trener Nenad Peruničić ispratio kapitena.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама