Рукомет Рукомет/Вести

Najava: Zvezda dočekuje Jugović u derbiju kola

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde u subotu nastavljaju takmičenje u Super ligi Srbije posle zimske pauze. U Beograd stiže jesenji prvak, ekipa Jugovića iz Kaća, a meč u dvorani Sportsko-rekreativnog centra Šumice počinje u 16 časova i 30 minuta.

Crveno-beli konstantno ove sezone imaju problema sa povredama, a na to su se nadovezali i virusi, pa je ekipa morala da otkaže turnir u Valjevu prethodne nedelje. Tim je pretrpeo nekoliko promena u odnosu na jesenji deo. Luka Denić je pojačao Vojvodinu, dok u klubu više nisu Miloš Protić i Stefan Alčaković. Najveće pojačanje je iskusni Mladen Ivanović, desno krilo pristiglo iz Vojvodine, dok će 38-godišnji golman Stefan Živojinović pomoći mladim čuvarima mreže Cupari i Antelju svojim velikim iskustvom.

rk

U nastavku sezone glavne poluge tima Nenada Peruničića biće Vojislav Brajović, kapiten Vladimir Cupara, Darko Todorović, Viktor Matičić, Mladen Ivanović, Nemanja Nešovanović, Stanko Dimitrić, Mladen Šotić, Dejan Babić, Marko Antelj, Stefan Živojinović… Nameće se i mladi Nikola Milošević, a klub zbog teških povreda iz prvog dela u narednom periodu neće moći da računa na golmana Stevana Simića, Stefana Radoničića, Slobodana Dimitrića i Uroša Vukovića, koji će možda i završiti karijeru posle preloma ruke krajem 2014. godine.

Jugović je krajem prvog dela sezone ostao bez Nikole Crnoglavca, koji je prošlog meseca i operisan posle povrede prednjih ukrštenih ligamenata i očekuje ga duga pauza. Biće to veliki hendikep za najprijatnije iznenađenje šampionata, jer je Crnoglavac uz Nemanju Beloša bio najbolji igrač ekipe. Zvezda je u prvom delu sezone poražena u Kaću rezultatom 29:30, a poslednju pobedu protiv ovog kluba ostvarila je 10. februara 2013. godine, kada je u Beogradu bilo 26:20 za domaći sastav. Prošle sezone Jugović je slavio na domaćem terenu rezultatom 23:21, a meč u prestonici Srbije završen je remijem (28:28). Ipak, u poslednjih devet sezona crveno-beli imaju pozitivan skor protiv Kaćana. U 17 utakmica ostvareno je devet pobeda, remi i sedam poraza.

Zvezda juri plasman u plej-of i želi da uspešno započne takmičenje u 2015. godini trijumfom protiv prvoplasiranog tima. Zadatak neće biti lak, ali crveno-beli na domaćem terenu retko gube bodove i uz podršku sa tribina mogu da sruše kvalitetnog protivnika. Termin utakmice se ne poklapa sa ostalim susretima koje igraju najpopularniji klubovi SD Crvena zvezda, tako da pozivamo navijače da podrže Zvezdu u derbiju kola i prvoj takmičarskoj utakmici u 2015. godini.

Crvena zvezda – Jugović

13. kolo Super lige Srbije

Subota, 14. februar 2015.

SRC Šumice – Beograd, 16:30 časova

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама