Рукомет Рукомет/Извештаји

Rukometaši započeli pobedom, savladan Jugović u Šumicama

Izvor: www.mojacrvenazvezda.net

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Jugović 27:25 (14:13) u okviru 13.kola SRLS, u Šumicama. Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Mladen Ivanović sa 6 golova, a na meču Nemanja Beloš iz Jugovića sa 12 golova.

Postavljalo se pitanje kako će startovati mlada ekipa Nenada Peruničića u nastavku. Ekipa se izmenila, još je mlađa nego u prvom delu, ali dolazak iskusnog Mladena Ivanovića iz Vojvodine pokazalo se kao dobar potez na premijeri drugog dela. Povrede su bukvalno „osakatile“ crveno-beli tim, pa je i Todorović morao da stisne zube i igra sa povredom kolena. Matičić je bio malo u igri zbog povrede.

Igralo se gol za gol, rezultatska klackalica tokom celog meča. Zvezda je imala konstantnu minimalnu prednost tokom cele utakmice, a Jugović je prvi put poveo tek u 35. minutu, i drugi put u 47. minutu. Cupara, a zatim i na samom kraju Antelj su bili odlični na golu, a upravo je Marko Antelj prelomio meč i bio junak utakmice. Prvo je odbranio sedmerac najboljem igraču gostiju Belošu, a zatim i fantastičnom odbranom „skinuo“ zicer 10 sekundi pre kraja kod rezultata 26:25 i doneo pobedu svom timu, koju je u poslednjoj sekundi potvrdio Todorović. Nenad Peruničić je osetio trenutak kada je trebala promena na golu, što je imalo pozitivno dejstvo za tim, jer je Antelj sa dve veoma bitne intervencije ulio samopouzdanje ekipi.

czbgtv.com
czbgtv.com

Mladen Ivanović je iskoristio tri vezana sedmerca u trenucima kada crveno-bele nije hteo šut i kada se lomio rezultat. Ivanović je iznuđivao faulove, borio se za svaku loptu i imao veliki doprinos u pobedi. Tandem pivota Nešovanović-Babić je bio odličan, a raduje i učinak Šotića (5 golova). Pametnom i čvrstom odbranom Crvena zvezda je uspela da pobedi lidera na tabeli, koji je pružio odličnu igru.

U narednom kolu očekuje nas „Večiti derbi“, a pobeda u tom duelu bi bila od nemerljive važnosti za Crvenu zvezdu u borbi za plej-of. Pobeda protiv Jugovića mora da se nadogradi pobedom u derbiju, a i Partizan je savladao Metaloplastiku i pokazao da neće odustati od borbe. Crveno-bele očekuje težak raspored, jer u narednih pet kola igra sa svim konkurentima za plej-of i ekipa iz gornjeg dela tabele, pa je svaka pobeda važna.

Crvena zvezda – Jugović 27:25 (14:13)

Beograd – Dvorana: Šumice. Gledalaca: 200. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Jugović 4 (2). Isključenja: Crvena zvezda 12, Jugović 12 minuta.

Crvena zvezda: Živojinović, Dragutinović 3, Vujović, Milošević 3, Gačević, Antelj (3 odbrane, sedmerac), Todorović 3, Cupara (12 odbrana, sedmerac), Šotić 5, Nešovanović 2, Matičić 1 (1), Dimitrić 1, Babić 3, Ivanović 6 (3 sedmerca), Brajović. Trener: Nenad Peruničić.

Jugović: Seleši, Momirov, Vrgović 3 (1), Šipka 4, Lisica 4, Jokić, Pokrajac, Vučićević, Matanović, Dobrijević, Kurteš 1, Milosavljev, Kočić, Ratković, Beloš 12 (2). Trener: Nikola Marković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама